Mokesčių inspekcija: spaudimas dėl 2 proc. GPM paramos skyrimo yra neteisėtas

Mokesčių inspekcija: spaudimas dėl 2 proc. GPM paramos skyrimo yra neteisėtas

Organizacijos, turinčios teisę gauti 2 proc. paramą nuo 2010 m. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM), gali tik informuoti apie save ir savo veiklą, tačiau jokiu būdu nenaudoti spaudimo ar kitokių neleistinų priemonių, kadangi kiekvienas mokesčių mokėtojas turi pats savarankiškai nuspręsti, kam ir kiek skirti paramos, primena Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI).

Gyventojai, savarankiškai nusprendę, kam skirti paramą, jau dabar gali teikti prašymus skirti paramą visuomeninėms organizacijoms, fondams ir kitiems juridiniams vienetams. Prašymai bus priimami iki gegužės 2 d.

Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktoriaus Dainoro Bradausko teigimu, ankstesniais metais mokesčių inspekcija sulaukdavo pranešimų dėl gyventojams daromo spaudimo paremti vieną ar kitą organizaciją, dažniausiai - mokyklas bei darželius. "Neretai vaikams išdalinamos pusiau užpildytos formos, kad šias namie baigtų pildyti ir pasirašytų jų tėvai. Vėliau šių įstaigų atstovai bando pateikti prašymus VMI. Tačiau tokios priemonės yra neteisėtos", - teigė D. Bradauskas.

Paramą galima suteikti mūsų šalyje įregistruotiems labdaros ir paramos fondams, biudžetinėms įstaigoms, asociacijoms, visuomeninėms organizacijoms, viešosioms įstaigoms, religinėms bendruomenėms, bendrijoms ir centrams, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriams (padaliniams), kitiems juridiniams asmenims, kurių veiklą reglamentuoja specialūs įstatymai ir kurių veiklos tikslas nėra pelno siekimas. Šie juridiniai asmenys privalo turėti paramos gavėjo statusą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder