Milijonai artėja Lypkių gyventojų link (atnaujinta)

Milijonai artėja Lypkių gyventojų link (atnaujinta)

Ūkio ministerija ir Klaipėdos miesto savivaldybė pirmadienį pagaliau pasirašė sutartį, pagal kurią savivaldybei bus pervesti 9 mln. litų, skirtų atlyginti už visuomenės poreikiams paimamą žemę ir statinius, esančius Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), Lypkių gatvėje.

Tačiau dėl likusios sumos - daugiau nei 7 mln. litų - konkrečių sprendimų dar nėra, yra tik centrinės valdžios pažadai.

Iškeldinamiems lypkiškiams už jų turtą turi būti atlyginta iš trijų šaltinių - termofikacinę jėgainę statysiančios UAB "Fortum Heat Lietuva" lėšų, Valstybės privatizavimo fondo ir Ūkio ministerijos.

Savivaldybės sutartis su Ūkio ministerija buvo pasirašyta dėl 9 mln. litų, kuriuos skiria "Fortum Heat Lietuva", bet skirsto ministerija.

Anot ministerijos pranešimo, pirmoji dalis lėšų - 4,5 mln. litų - savivaldybei bus pervesta per 10 dienų nuo atitinkamų dokumentų pateikimo Ūkio ministerijai. Kiti 4,5 mln. litų bus pervesti tuomet, kai savivaldybė išmokės pirmąją sumą ir "Fortum Heat Lietuva" perves likusias lėšas.

Kada Ūkio ministerija per struktūrinė paramą skirs savo dalį - beveik milijoną litų - Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius pirmadienį pasakyti dar negalėjo. Taip pat neaišku, kada Vyriausybė apsispręs dėl daugiau nei 6 mln. litų skyrimo iš Privatizavimo fondo.

"Šie sprendimai tikrai bus padaryti, tik dar neaišku, kada tiksliai tai bus", - ve.lt sakė A. Každailevičius.

Laisvųjų ekonominių zonų pagrindų įstatymas numato, kad į tokią zoną patenkanti privati žemė yra paimama visuomenės poreikiams ir turi būti išperkama iš privačių žemės savininkų. Tačiau valstybei nerandant lėšų privačios žemės išpirkimui gyventojų iškeldinimo iš Klaipėdos LEZ buvo įstrigęs keliolika metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder