Miesto pinigai: trapus stabilumas

Miesto pinigai: trapus stabilumas

Įvertinus pusės metų finansinius rodiklius paaiškėjo, kad uostamiesčio savivaldybės biudžetas planą viršija arti 4 mln. 900 tūkst. litų. Per pusmetį surinkta per 207 mln. 500 tūkst. litų pajamų, tačiau palyginti su pernai metais pinigų gauta 10 mln. 577 tūkst. litų mažiau.

Statistika tokia yra dėl to, kad 2009-ųjų biudžetas buvo arti 400 mln. litų, o šių metų pajamų plano projektas - per 341 mln. litų.

Savivaldybės politikus džiugina tai, kad per 6 mėn. planuotų Gyventojų pajamų mokesčio įplaukų gauta 6 mln. litų daugiau. Per pusmetį šio mokesčio surinkta per 69 mln. litų.

Tačiau nerimą kelia vietinių rinkliavų surinkimas: nuo plano atsiliekama per 200 tūkst. litų. Kalbama apie rinkliavas už automobilių stovėjimą, šiukšlių išvežimą.

Pasak Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus, esą tie, kurie siekė, kad žmonės nemokėtų rinkliavų, savo tikslą iš dalies įgyvendino.

Prastai sekasi rinkti ir nekilnojamojo turto mokestį: į biudžetą pateko per 16 mln. 700 tūkst. litų, o tai yra 1 mln. 28 tūkst. litų mažiau, nei planuota.

"Pirmuosius metų keturis mėnesius nekilnojamojo turto mokesčio surinkimo planas dar buvo vykdomas, tačiau dabar rodikliai suprastėję. Matyt, nekilnojamojo turto vystytojai nebeišgali mokėti", - svarstė meras.

Reziumuodamas jis sakė, kad situacija dėl lėšų surinkimo į biudžetą kol kas teigiama, stabili, tačiau ypatingai džiaugtis nereikia, nes neaišku, kaip bus ateityje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder