Miesto gimtadienio proga - naujas autobusų maršrutas

Miesto gimtadienio proga - naujas autobusų maršrutas

Nuo rugpjūčio Klaipėdoje turėtų atsirasti naujas maršrutas - viešuoju transportu bus galima nuvažiuoti į prekybos centrą "Ermitažas", o galbūt ir į Laisvąją ekonominę zoną.

Pasitarti dėl galimybių atidaryti naujus maršrutus - į "Ermitažą" bei LEZ - antradienį pas uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską susirinko šių bendrovių, "Sanitex" bei VšĮ Klaipėdos keleivinio transporto atstovai.

Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotojo Raimondo Bako teigimu, ties susisiekimo problema - kad LEZ įmonių darbuotojai turėtų kuo atkakti į darbą - dirbama jau ne vienerius metus.

2008 metais sutarti dėl maršruto jau buvo beveik pavykę, tačiau per sunkmetį pradėjo mažėti darbuotojų skaičius. Vietoje anksčiau buvusio pusketvirto tūkstančio žmonių šiuo metu LEZ dirba per 900. Dalis darbuotojų vyksta į darbą savo automobiliais, dalis - įmonių specialiai samdytu transportu.

"Daug pajudėjom - su Klaipėdos keleiviniu transportu sutarėm dėl maršruto ilgio, intervalų, infrastruktūros. Galėtume tą maršrutą paleisti", - sakė R. Bakas.

Tačiau per neseniai vykusį susitikimą su LEZ įsikūrusių įmonių vadovais buvusi išreikšta abejonė, kodėl verslas turėtų finansiškai prisidėti organizuojant šį maršrutą, jei LEZ yra tokia pati miesto dalis kaip ir kitos, o kitų įmonių darbuotojai mieste važinėja į darbą viešuoju transportu jų darbovietėms prie to neprisidedant.

"Valdymo bendrovė galėtų šiek tiek dalyvauti, bet viso maršruto padengimas - per didelė našta", - sakė R. Bakas.

14 reisų per dieną, kiek LEZ reikėtų, per mėnesį atsieitų 24 tūkst. litų. 20 proc. maršruto kaštų sutinka padengti pats Klaipėdos keleivinis transportas, tikėdamasis, jog šie pinigai grįš per nuperkamus mėnesinius bilietus. Vis dėlto ir likusi suma yra gana ženkli, juolab kad, anot savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, miesto biudžete jokių galimybių dalyvauti tokiame projekte bent jau šiemet nėra.

Maršruto, kuriuo atkeliautų pirkėjai, pageidauja ir bendrovės "Ermitažas" bei "Sanitex". Šį prekybos centrą tenkintų 11 reisų per dieną, kurie mėnesiui taip pat atsieitų apie 24 tūkst. litų, nes maršrutas būtų šiek tiek ilgesnis nei pageidaujamasis LEZ. Šių bendrovių atstovai norėtų, kad jiems tenkanti maršruto organizavimo našta būtų padalyta į tris dalis - miesto, "Sanitex" ir "Ermitažo".

Nors autobusas stabteltų ir ties LEZ, tačiau šios zonos valdymo bendrovė prisidėti prie jo finansiškai nedega noru, mat jos problemų tai nespręstų - daugumai žmonių, dirbančių giliau LEZ stovinčiose įmonėse, iki darbo vietos tektų kulniuoti net ir porą trejetą kilometrų. Važiuoti namo taip pat tektų ilgai - per "Ermitažą", kuriame numatyta galutinė maršruto stotelė.

Pasak V. Grubliausko, netrukus jis apsilankys LEZ ir pasikalbės su ten įsikūrusių įmonių vadovais dėl maršruto į šią zoną organizavimo galimybių - galbūt pavyks ką nors susitarti. Paleisti autobusus į "Ermitažą" galimybių matoma daugiau, sutarta, jog tai galėtų įvykti jau nuo rugpjūčio 1 d. Anot mero, tai būtų dovana miesto gimtadieniui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder