Miestiečiai abejingi atliekų tvarkymo taisyklėms

Miestiečiai abejingi atliekų tvarkymo taisyklėms

Praėjusią savaitę gyventojai galėjo savivaldybei teikti pasiūlymus bei pastabas dėl atliekų tvarkymo taisyklių, tačiau buvo sulaukta vos kelių nuomonių.

Savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė teigė, kad skyrius gavo 7 laiškus, tačiau net penkiuose iš jų buvo kalbama ne apie atliekų tvarkymo taisykles.

"Didesnė dalis buvo susijusi ne su tų taisyklių objektu - buvo kalbama apie rinkliavą, atliekų išvežimo kainą ir panašiai", - pastebėjo D. Berankienė.

Likę du pasiūlymai buvo susiję su didžiųjų atliekų tvarkymo aikštelių atsiradimu ir šių atliekų tvarkymu.

"Klaipėdiečiai, pateikę savo siūlymus, norėtų ir toliau didžiąsias atliekas dėti prie konteinerių, kad atliekų surinkėjai jas paimtų nuo konteinerių tuo pačiu dažnumu, kaip ir šiuo metu. Tuo tarpu naujose taisyklėse siūloma įtvirtinti praretintą didžiųjų atliekų išvežimo grafiką", - informavo pokalbininkė.

Pasak jos, grafiko praretinimu siekiama paskatinti žmones vežti didžiąsias atliekas į specialias aikšteles. Klaipėdoje trys tokios aikštelės buvo atidarytos dar rugsėjį: Šiaurės pr. 30, Tilžės g. 66A ir Plieno g. 13.

Anot D. Berankienės, remiantis aplinkos ministro įsakymu, nemokamai didžiosios atliekos iš daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų išvežamos du kartus per metus. Gyventojai taip pat gali išsikviesti specialų transportą, tačiau tuomet jau reikėtų mokėti.

D. Berankienė sakė, kad į savivaldybės kvietimą išsakyti nuomonę atsiliepę klaipėdiečiai abejojo, ar gyventojai laikysis naujos tvarkos bei ar dėl to nepablogės miesto sanitarinė būklė.

Miesto komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių projektas šiuo metu derinamas savivaldybės administracijoje, vėliau jis bus teikiamas svarstyti miesto Tarybai. Pasak D. Berankienės, ši turėtų jas patvirtinti gruodžio mėnesio posėdyje, tuomet taisyklės įsigalios nuo 2014 m. sausio 1 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder