Mėsos produktuose iš Lietuvos - arkliena

Mėsos produktuose iš Lietuvos - arkliena

Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba (MVT) gavo mėsos produkcijos analizės rezultatus iš Didžiosios Britanijos laboratorijos "Genon Laboratories LTD", rodančius, kad 4-iuose jautienos gaminių pavyzdžiuose iš 41 yra arklienos.

Kaip pranešė portalui "Nozare.lv” MVT atstovė Ilzė Meisterė, pagal analizių rezultatus tarnyba įpareigojo išimti iš prekybos Estijos bendrovės "NOO” pagamintą dešrą "Parmezan”, kurioje yra 10 procentų arklienos.

Arklienos taip pat aptikta Lietuvos įmonės "Grimeda” dešroje "Exclusive”, kur jos yra 9 procentai. Latvijos įmonės "Kuršu zeme” troškintos jautienos konservuose rasta 15,6 procento arklienos, o įmonės "Forevers” gaminiuose - 4 procentai. Šių produktų jau nebėra parduotuvėse, nes jų platinimą anksčiau nutraukė patys gamintojai.

Kad mėsos gaminiuose rasta arklienos, kuri nenurodyta jų etiketėse, MVT informuos kitas ES šalis. Ateityje tarnyba skirs didesnį dėmesį šių įmonių produkcijos ženklinimui, taip pat tęs kitų gamintojų produkcijos laboratorinius tyrimus.

MVT prašymu Valstybės policija pradėjo tirti galimą sukčiavimą su arkliena skerdyklose ir mėsos perdirbimo įmonėse. Patikrinimą atlieka Kovos su ekonominiais nusikaltimais valdyba. Priklausomai nuo jo rezultatų bus priimtas sprendimas, ar pradėti baudžiamąjį procesą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder