"McDonald's" rinkos vadovė Lietuvai Virginija Girulska pasirodžiusius pranešimus apie tai, kad E. coli virusu Vokietijoje didžioji dalis susirgusių žmonių neva užsikrėtė valgydami "McDonald's" restoranuose Hamburgo oro uostuose, vadina klaidinama informacija. Pasak jos, "McDonald's" restoranuose šio viruso bakterijų nerasta.
"Vos pasirodžius pirmosioms E.coli viruso apraiškoms, visuose pasaulio "McDonald's" restoranuose, ypač Vokietijoje, buvo sugriežtinta ir taip griežta daržovių tiekimo restoranams tvarka, tačiau užkrato atvejų iki šiol tikrai nerasta", - sako V. Girulska.
Anot jos, bus aiškinamasi, kaip Lietuvoje pasklido klaidinama informacija, kurios nepateikia jokie patikimi užsienio informacijos šaltiniai. V. Girulskos teigimu, galėjo įvykti nesusipratimas, maisto kokybę kontroliuojančioms institucijoms operatyviai dalinantis informacija.
Susisiekus su "McDonald's" restoranų atstovais Vokietijoje, pasak V. Girulskos, gautas patvirtinimas, kad šioje šalyje patiekalų su šviežiais agurkais "McDonald's" restoranų meniu šiuo metu nėra, lygiai kaip ir Lietuvos restoranuose.
"Restoranų lankytojai Lietuvoje gali jaustis saugūs, produkcijos kokybę kontroliuojame itin griežtai", - tikina V. Girulska.
"McDonald's" restoranams Lietuvoje daržoves - pomidorus, salotas, morkas - tiekia Kaune įsikūrusi lietuvių įmonė "Salpronė".
Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) Vokietijos kompetentinga institucija telekonferencijos metu pirmadienį pranešė, kad yra nustatyta, jog didžioji dalis susirgusių žmonių užsikrėtė valgydami "McDonald`s" restoranuose Hamburgo oro uostuose.
VMVT duomenimis, Vokietijoje oficialiai patvirtinti 10 E. coli protrūkių atvejų, bendras užsikrėtusiųjų skaičius - 276, Švedijoje - 25 atvejai, Danijoje - 7 atvejai, Jungtinėje Karalystėje - 3 atvejai, Olandijoje - 7 atvejai, Austrijoje - 2 atvejai, Prancūzijoje - 6 atvejai.
Užsikrėtusių žmonių amžius svyruoja nuo 45 iki 70 metų amžiaus. Daugelis šių užsikrėtusių žmonių lankėsi Vokietijoje.
Rašyti komentarą