Maksimalios leidimų žūklei kainos didės 2-3 kartus

Maksimalios leidimų žūklei kainos didės 2-3 kartus

Kovo 31 dieną įsigaliojus Mėgėjiškos žūklės įstatymo pataisoms, maksimalios metinės leidimų žvejoti kainos išaugs nuo 22 iki 50 litų, informuoja Aplinkos ministerija.

Pagal naują tvarką leidimus žvejoti bus galima įsigyti internetu - naudojantis Aplinkosaugos leidimų informacine sistema (ALIS) - arba SMS žinute. ALIS sistemoje bus sukaupta informacija apie kiekvieną vandens telkinį ir žūklės leidimų kainas jame.

Žūklės ploto savininkai galės nustatyti žūklės leidimų kainas, tačiau jie negalės kainuoti daugiau kaip 50 litų metams, 20 litų mėnesiui arba 5 litų dviem paroms (savaitgaliui). Nemokamai žvejoti galės vaikai iki 16 metų, vyresni nei 62 metų asmenys ir neįgalieji. Žūklės ploto naudotojai galės nustatyti nemokamą žvejybos teisę ir kitiems asmenims, pavyzdžiui, vietos gyventojams. Pagal Mėgėjiškos žūklės įstatymą privačiuose vandens telkiniuose leidimų žūklei kainas ir lengvatas nustatys jų savininkai.

Šiuo metu leidimas žvejoti išnuomotame vandens telkinyje negali kainuoti daugiau kaip 6 litų per mėnesį arba daugiau kaip 22 litų per metus, išskyrus vandens telkinius, kuriuose yra organizuota licencinė žūklė (tokiuose telkiniuose licencijų kainas nustato žūklės plotų naudotojas).

Patikslintas Mėgėjiškos žūklės įstatymas numato ir didžiausias kainas už teisę žvejoti intensyviai veisiamas žuvis. Pagal naujas įstatymo nuostatas žūklės ploto naudotojai, vandens telkinyje įveisę didelius kiekius žuvų ir organizavę limituotą žvejybą, už vienos paros žūklę tokiame telkinyje galės imti ne daugiau kaip 50 litų.

Lašišas, šlakius ir kitas limituojamas žuvis bus galima žvejoti sumokėjus tą patį, kaip ir iki šiol, mokestį - 10 litų už dieną, 30 litų už savaitę ar 50 litų už mėnesį. Vaikai iki 16 metų, senatvės pensininkai ir neįgalieji turės teisę nemokamai žvejoti ir limituotas žuvis, tačiau jiems gali būti nustatytos kitokios žvejybos sąlygos (pvz., žvejyba sugaunant ir paleidžiant).

Aplinkos ministerijos teigimu, leidimų žūklei kainos Lietuvoje nebuvo didinamos beveik dvidešimt metų, ir šiuo metu jos yra kelis kartus mažesnės nei kitose Europos Sąjungos šalyse.

Nuo kovo 31 d. žūklės mėgėjai už teisę žvejoti valstybiniuose vandens telkiniuose, į kuriuos neišduoti leidimai naudoti žūklės plotą, turės mokėti daugiau - 50 litų už metus, 20 litų už mėnesį arba 5 litus už dvi paras, tačiau visos šios lėšos bus surenkamos į specialią sąskaitą ir naudojamos žuvų ištekliams gausinti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder