„Lietuvos draudimas“ pernai daugiausiai pelno uždirbo iš investicinės veiklos

„Lietuvos draudimas“ pernai daugiausiai pelno uždirbo iš investicinės veiklos

Didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ 2012 m. uždirbo 56 mln. litų audituoto grynojo pelno. Didžiausią dalį pelno – 34 mln. litų „Lietuvos draudimas“ uždirbo iš investicinės veiklos (obligacijų, akcijų ir valdomo nekilnojamojo turto), ne gyvybės draudimo veiklos pelnas sudarė 23 mln. litų. Praėjusiais metais „Lietuvos draudimas“ pasirašė 7,6 proc. daugiau ne gyvybės draudimo įmokų, jos per metus padidėjo nuo 353 mln. iki 380 mln. litų. Šis audituotas rezultatas bus teikiamas tvirtinti bendrovės akcininkų susirinkimui, įvyksiančiam kovo pabaigoje.

„Lietuvos draudimas“ ir toliau išlieka didžiausiu ne gyvybės draudimo portfelio valdytoju Lietuvoje, užimdamas 32 proc. šios rinkos. Pagrindinis bendrovės dėmesys 2012 m. buvo nukreiptas į pelningos veiklos išlaikymą. Praėjusiais metais, atsigaunant ir augant rinkai, pradėjo augti didesnės vertės sutarčių kiekis.

„Būdami Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkos lyderiais ir didžiausia draudike Baltijos šalyse mes keliame sau ambicingus tikslus – būti pelninga ir kartu su rinka augančia bendrove. Išlaikyti rinkos dalį – svarbus iššūkis kiekvienam lyderiui ir aš didžiuojuosi savo komanda, kuriai tai pavyksta padaryti itin aktyvioje konkurencinėje aplinkoje. 2012-uosius pavadinčiau pirmaisiais sėkmingais metais po krizės, kai rinka, net ir veikiama niūrių nuotaikų dėl euro zonos ir Pietų Europos ekonomikos padėties, atsigavo“, - sako Kęstutis Šerpytis, „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius.

„Lietuvos draudimas“ 2012-aisiais orientavosi į gebėjimą prisitaikyti prie kliento poreikių bei pasiūlyti jam reikalingą apsaugą bei pridėtinę vertę, įsigyjant draudimą. „Šios naujovės pasiteisino – klientams galimybė pasirinkti „tai, ko reikia man“ vietoje to, „kas siūloma visiems“ pasirodė patraukli ir reikalinga“, – sako K. Šerpytis.

Privačiuose portfeliuose 2012-aisiais išsiskyrė kasko portfelio augimas: buvo pasirašyta 10,1 proc. daugiau įmokų, lyginant su 2011-aisiais. Šį rezultatą nulėmė stabili naujų automobilių rinka bei naudotų automobilių prekybos pagyvėjimas. „Prognozuojame, kad šiemet privati draudimo rinka augs dėl būsto draudimo populiarumo. Esu įsitikinęs, kad rinka, ypač privati, kurioje išdraustumas sąlyginai mažas, auga ir augs dėl didėjančio vartotojų sąmoningumo ir reiklumo“, – prognozuoja K. Šerpytis.

Komercinėse linijose „Lietuvos draudimui“ pavyko augti geriau nei rinkai, o didžiausią įtaką tam darė komercinio transporto parkų atnaujinimas.

Sėkminga „Lietuvos draudimo“ veikla investicijų srityje nulemta ne tik bendrovės konservatyvios investavimo strategijos (apie 70 proc. investicijų nukreipta į vyriausybių skolos vertybinius popierius, didžioji dalis – Lietuvos), bet ir tarptautinėse rinkose mažėjusių palūkanų normų, kas tiesiogiai įtakojo investicijų portfelio vertės augimą.

„Lietuvos draudimas“ į 2013-uosius žengė būdama finansiškai stipriausia draudimo bendrove: jos turima mokumo atsarga, sudaranti 188 mln. litų, net 3 kartus viršijo būtinąją mokumo atsargą. Bendrovė pernai toliau tęsė pasiruošimą naujajai mokumo skaičiavimo sistemai „Mokumas II“ ir jau dabar atitinka pagrindinius jos reikalavimus. „Drąsiai galiu teigti, kad esame gerai kapitalizuota, patikima ir saugi draudimo bendrovė“, - pabrėžė K. Šerpytis.

„Sėkmingą ir į klientus nukreiptą mūsų veiklą pastebėjo ir įvertino klientai, kurie, pastaruoju metu labiau linkę rinktis kokybišką produktą iš patikimų rankų, o ne vertinti produktą pagal kainą“, - sako K. Šerpytis. „Lietuvos draudimas“ metų pabaigoje turėjo beveik 840 tūkst. draudimo sutarčių.

2012 metais didžiausia „Lietuvos draudimo“ atlyginta žala siekė 2,1 mln. litų. Tiek išmokėta daugiau nei 1 690 draudėjų, nukentėjusių nuo spalio 6 d. siautusios audros. Didžiausia metų žala verslui – 1,7 mln. litų išmokėta medžio apdirbimo įmonei, kurios gamybinėse patalpose kilo gaisras. Iš viso pernai „Lietuvos draudimas“ savo klientams atlygino žalų už 189 mln. litų.

„Vienu svarbiausių pernai metų laimėjimų tvirtai įvardiju „Lietuvos draudimo“ laimėtą „Geriausio darbdavio‘2012“ apdovanojimą. Tai, kad sugebame sukurti tokią kultūrą įmonės viduje, leidžia mūsų komandos nariams pelnyti klientų pasitikėjimą ir lojalumą, pasiekti akcininkams priimtiną rezultatą, o patiems komandos nariams gerai jaustis darbe bei tobulėti. Mūsų komanda yra svarbiausia verslo dalis, padedanti įveikti iššūkius ir judėti į priekį“, - sako K. Šerpytis.

Viena didžiausių draudimo grupių pasaulyje RSA, kuri valdo 99 proc. „Lietuvos draudimo“ akcijų, paskelbė 2012 metais pasiekusi 5 proc. pasirašytų įmokų augimą iki 8,4 mlrd. svarų sterlingų ir visame pasaulyje uždirbo 684 mln. svarų sterlingų pelno.

„Lietuvos draudimas“ yra pirmaujanti šalies ne gyvybės draudimo bendrovė, savo paslaugas teikianti daugiau nei pusei milijono privačių ir verslo klientų. Klientais kasdien rūpinasi daugiau nei 1100 „Lietuvos draudimo darbuotojų. „Lietuvos draudimas“ pripažintas „Geriausiu darbdaviu‘2012“ ir išrinktas į geriausių Vidurio ir Rytų Europos darbdavių dešimtuką. „Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių pasaulio draudimo grupių RSA, kuri aptarnauja daugiau kaip 20 mln. klientų iš 140 pasaulio šalių. Įkurtas prieš 300 metų, RSA yra didžiausią patirtį turintis draudimo aljansas ir vienas iš pripažintų pasaulio draudimo rinkos vizionierių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder