Lietuvos bankas kviečia kartu švęsti lito gimtadienį

Lietuvos bankas kviečia kartu švęsti lito gimtadienį

Spalio 2-oji Lietuvos pinigų sistemai buvo ypatinga diena: prieš 90 metų - 1922 m. spalio 2 d. į apyvartą pirmą kartą išleista nacionalinė valiuta - litas. Tuo pat metu pradėjo veikti ir pirmasis nepriklausomos Lietuvos centrinis bankas. Prieš 20 metų - sukurta nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos pinigų sistema, laikinasis talonas tapo nacionaliniu piniginiu vienetu, rubliai išimti iš apyvartos.

Jubiliejus, žyminčius nacionalinės pinigų sistemos gimimą ir atgimimą, Lietuvos bankas kviečia švęsti kartu.

Šeštadienį Lietuvos bankas priims lankytojus savo rūmuose Kaune ir Vilniuje. Lankytojų laukia pažintis su Lietuvos banko veikla. Bus galima išvysti unikalių eksponatų - pinigus vežančius šarvuočius, piramidę iš 3 milijonų litų, Lietuvos banko valdybos salę, kurioje priimami svarbiausi finansų rinkų sprendimai.

Lankytojai turės galimybę užsukti ir į Lietuvos banko valdybos pirmininko kabinetą.

Atvirų durų renginio metu Lietuvos banko tarnautojai pasakos, kaip į gyvenimą iškeliauja litų banknotai ir monetos, kaip kaupiamos užsienio valiutos ir aukso atsargos, reikalingos lito stabilumui užtikrinti, kaip valdomos Lietuvos banko mokėjimų sistemos.

Lankytojai sužinos, kaip vykdoma finansų rinkų priežiūra, kaip nagrinėjami vartotojų ir finansų rinkos dalyvių ginčai, kaip vertinamos ekonominės ir finansinės rizikos. Bus pateikta informacijos apie finansinių paslaugų įkainius, kad vartotojui lengviau būtų lyginti, rinktis ir taupyti.

Lankytojus priims ir Pinigų muziejus.

Pirmą kartą Lietuvos bankas atvirų durų renginį organizavo pernai spalio 2-ąją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder