Lietuvoje merdint, statybininkai renovacijos projektų randa Rusijoje

Lietuvoje merdint, statybininkai renovacijos projektų randa Rusijoje

Lietuvoje gyvenamųjų namų renovacijai patyrus fiasko, statybininkai ketina imtis daugiabučių renovavimo Rusijos Maskvos srityje. Ilgalaikiai projektai, kaip prognozuojama, padės įdarbinti kelis šimtus žmonių, rašo "Verslo žinios".

Investicijų ir statybų bendrovė "Labradoro įmonių grupė" renovavimo darbais susidomėjo analizuodama galimybes plėsti savo veiklą Rusijos rinkoje ir išanalizavusi teisės aktus, skatinančius gyvenamųjų namų renovavimą bei energijos taupymą.

Pasak "Labradoro įmonių grupės" vadovo Kazimiero Musteikio, kol kas skaičiuojama, kad vykdant planuojamus renovavimo projektus trijuose Maskvos srities miestuose bus įdarbinta keli šimtai žmonių. Jau aišku, kad visų reikalingų darbininkų Lietuvoje nesusirinks ir žmonių mažai kvalifikuotam darbui teks samdytis vietoje. Juolab kad vizos, darbo leidimai, apgyvendinimas ir kita ne tik kainuoja, bet ir atima laiko.

Taip pat svarstoma galimybė, kad įvertinus sąnaudas dalis renovavimui reikalingų medžiagų irgi gali būti gabenama iš Lietuvos.

Darbui Maskvos srityje statybininkai sukūrė bendrą su Rusija įmonę UAB "Kamalit".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder