Lietuviški žuvies produktai keliaus į Braziliją

Lietuviški žuvies produktai keliaus į Braziliją

Lietuvos žuvies produktų gamintojams džiugi žinia - jų siūlomai produkcijai atveriama Brazilijos rinka. Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą apie tai balandžio 3 d. informavo Brazilijos žemės ūkio, gyvūnų ir maisto ministerijos Sanitarijos ir fitosanitarijos derybų departamento vadovas.

Derybos dėl veterinarinių reikalavimų ir dokumentų suderinimo su atsakinga Brazilijos institucija užtruko beveik dvejus metus. 2013 m. rugsėjo-spalio mėn. šios šalies specialistai vertino Lietuvoje įdiegtos valstybinės maisto ir veterinarinės kontrolės sistemos efektyvumą, jos teikiamas lietuviškų žuvies produktų saugos ir kokybės garantijas.

„Teigiamos Brazilijos specialistų audito išvados nulėmė palankią viso derybų proceso eigą. Gan ilgai užtruko galutinės ataskaitos išvadų ir veterinarijos reikalavimų suderinimo procedūros, tačiau rezultatai - džiugina. Šiuo metu Lietuvos žuvies perdirbimo įmonės savo produkciją eksportuoja į daugiau kaip 30 įvairių pasaulio valstybių. Žinau, kad ne viena įmonė su Brazilija sieja artimiausius plėtros planus, ieško prekybos partnerių, padėsiančių įsitvirtinti bene didžiausioje Pietų Amerikos rinkoje," - sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Direktoriaus teigimu, veterinarijos reikalavimų suderinimas žuvininkystės produktų eksportui - tik pirmas svarbus žingsnis plėtojant prekybinius ryšius su Brazilija. Šiuo metu intensyviai deramasi ir dėl pieno produktų eksporto reikalavimų suderinimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder