Tarptautiniame profesionaliame maisto ir gėrimų produktų konkurse "2011 metų produktas" aukso medaliu buvo apdovanotas AB "Vilkyškių pieninės" kietasis sūris "Žalgiris", o sūris su mėlynuoju pelėsiu "Memel Blue" gavo bronzos medalį. Dėl šių prizų varžėsi gamintojai iš Rusijos, Belgijos, Italijos, Kipro, Lenkijos, Egipto ir net Pietų Korėjos bei Singapūro.
"Šie prestižiniai apdovanojimai, gauti iš tokios didelės rinkos kaip Rusija ekspertų, neeilinis mūsų specializuotos, gurmaniškus sūrius gaminančios pieninės įvertinimas. Tai įrodymas, kad su meile ir kruopštumu gaminami mūsų sūriai įtinka net ir nemažai mačiusiems bei ragavusiems gurmanams", – sakė AB "Vilkyškių pieninė" generalinis direktorius Gintaras Bertašius.
Sūris "Žalgiris" – turtingo aromato bei sodraus vaisių skonio sūris. Jis gaminamas iš aukščiausios kokybės lietuviško Nemuno užliejamose pievose ganomų karvių pieno. Nokimo metu susiformuoja lūžtanti, trapi sūrio struktūra – tai ilgo ir kantraus "Vilkyškių pieninės" meistrų darbo vaisius, nes "Žalgirio" brandinimas trunka nuo 0,5 iki 2 metų.
"Memel blue" – pirmasis, ir kol kas vienintelis, Lietuvoje rankomis gaminamas sūris su mėlynojo pelėsio Penicillium roquefort kultūra. Jis gaminamas iš kruopščiai atrinkto karvių pieno, be jokių konservantų ar dažiklių, ypatingomis sąlygomis jis nokinamas 6–8 savaites. Mėlynasis šio sūrio pelėsis iš kitų pelėsio rūšių išsiskiria švelniu aromatu ir išties subtiliu skoniu.
"WorldFood Moscow" apdovanojimas yra itin vertinamas Rusijoje, kuri yra svarbi AB "Vilkyškių pieninės" eksporto kryptis jau apie 15 metų.
Tarptautinė maisto ir gėrimų paroda "WorldFood Moscow", šiemet vykusi jau 20-ąjį kartą, organizuojama kiekvienais metais nuo 1992 m. Tai viena didžiausių šios srities maisto parodų Rusijoje ir Rytų Europoje, kasmet pritraukianti daugybę specialistų iš įvairių pasaulio šalių.
Rašyti komentarą