Lietuvai kitąmet numatomas antras pagal dydį ES ekonomikos augimas

Lietuvai kitąmet numatomas antras pagal dydį ES ekonomikos augimas

Europos Komisija (EK) antradienį išplatintoje žiemos prognozėje Lietuvai 2014 metams numato 3,5 proc. Bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą, tai yra 0,1 proc. mažiau nei buvo numatyta rudenį, tačiau šis rezultatas išlieka antruoju Europos Sąjungoje.

Didesnis nei Lietuvai ekonomikos augimas numatomas tik Latvijai, jos ekonomika, pagal EK prognozę augs 4,2 proc. ES vidurkis - 1,5 proc., o eurozonos - 1,2 procento. 2015 m. augimas paspartės ir bus atitinkamai 2 ir 1,8 procento.

Prognozė ir toliau grindžiama prielaida, kad sutartų politinių priemonių įgyvendinimas ES ir valstybių narių lygmeniu padės didinti pasitikėjimą, gerinti finansų sąlygas ir skatinti ekonomikos koregavimą valstybėse narėse, taip pat didinti jų augimo potencialą.

"Praėjusių metų viduryje vėl pradėjusi augti Europos ekonomika atsigauna. Vidaus paklausos didėjimas šiais metais turėtų padėti pasiekti, kad augimas būtų darnesnis ir tvaresnis. Europos ekonomika atgauna pusiausvyrą, didėja išorės konkurencingumas labiausiai pažeidžiamose šalyse. Sunkiausias krizės etapas, greičiausiai, jau įveiktas, tačiau atsipalaiduoti negalima, nes atsigavimas vis dar nedidelis. Siekiant, kad ekonomika atsigautų sparčiau ir būtų sukurta daugiau darbo vietų, būtina laikytis ekonominių reformų kurso", - pranešime spaudai cituojamas už ekonomiką, pinigų reikalus ir eurą atsakingas Komisijos pirmininko pavaduotojas Olis Renas (Olli Rehn).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder