Lietuva tikisi 2018 metais gynybai skirti 2 proc. BVP

Lietuva tikisi 2018 metais gynybai skirti 2 proc. BVP

Lietuva tikisi 2018 metais pasiekti 2 proc. bendrojo vidaus produkto siekiantį finansavimą gynybai, dvejais metais anksčiau nei planuota, ketvirtadienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Iki 2018 metų tikimės pasiekti 2 proc.“ - NATO štabo atidarymo ceremonijoje Vilniuje sakė prezidentė.

Pernai politinės partijos įsipareigojo 2 proc. pasiekti 2020 metais.

Pasak D.Grybauskaitės, gynybos biudžeto didinimo tempai šiemet buvo aptarti Valstybės gynimo taryboje, diskusijos dėl to vyksta ir Seime.

„Visai realu, kad skiriant tuos 150 milijonų (eurų) kasmet per trejus metus mes pasiekiame 2 proc. mūsų BVP jau 2018 metais“, - kiek vėliau spaudos konferencijoje sakė prezidentė, atsakydama į BNS klausimą.

„Iš principo Valstybės gynimo taryba preliminariai yra pritarusi tokiam grafikui, kiek žinau, politikai Seime taip pat diskutuoja“, - teigė ji.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad finansavimą krašto apsaugai siekiama didinti kaip įmanoma greičiau, tačiau įtakos tam turės šalies ekonomika.

„Premjero nuomone, tikslas yra kaip įmanoma paankstinti didesnį finansavimą krašto apsaugai, tačiau viskas remiasi į ekonominę šalies padėtį“, - BNS ketvirtadienį sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė.

Šiemet gynybos biudžetas sudaro 1,11 proc. bendrojo vidaus produkto.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder