Lietuva dėl žemdirbių interesų kreipėsi į ESTT

Lietuva dėl žemdirbių interesų kreipėsi į ESTT

Lietuvos ir Europos Komisijos (EK) ginčas dėl tiesioginių išmokų moduliacijos ir nacionalinių tiesioginių išmokų mažinimo keliasi į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą (ESTT) - paaiškinti Europos Sąjungos (ES) teisės aktus paprašė Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) EK sprendimą Lietuvos ūkininkams taikyti moduliaciją ir mažinti papildomas nacionalines tiesiogines išmokas apskundė dar 2013 m. spalio 6 d. ES Bendrajam teismui. Šiuo metu byla yra sustabdyta, kol išaiškinimus pateiks ESTT.

"Byla dėl tiesioginių išmokų moduliacijos ir papildomų nacionalinių tiesioginių išmokų mažinimo yra svarbi Lietuvai, kadangi joje keliami klausimai yra aktualūs šalies žemdirbiams, gaunantiems tiesiogines ir papildomas nacionalines tiesiogines išmokas. Šiomis išmokomis siekiama palaikyti žemdirbių pajamas ir padidinti lietuviškų žemės ūkio produktų konkurencingumą bendrojoje Europos Sąjungos rinkoje", - teigia žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Siekiant kuo išsamiau išnagrinėti bylą dėl moduliacijos ir išmokų mažinimo, Lietuva taip pat paprašė sušaukti Europos Teisingumo Teismo (ETT) posėdį. Jei toks prašymas bus patenkintas, posėdis galėtų įvykti 2015 m. pradžioje. Jeigu byloje bus priimtas Lietuvai palankus sprendimas, šalies žemdirbiai turėtų teisę gauti didesnę tiesioginę paramą už 2012 m., kuriai nebūtų taikoma išmokų moduliacija ar papildomas nacionalinės išmokų dalies mažinimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder