Leidėjai: elektroninės ir popierinės knygos gyvuos greta

Leidėjai: elektroninės ir popierinės knygos gyvuos greta

Elektroninė knyga niekada nepakeis tradicinės popierinės, o naujausia elektroninių knygų skaitymo įranga neišvengiamai sensta ir po keleto ar keliolikos metu vadinamieji "skaitliai" bus tinkami nebent stalo kojai paremti, mano akademinių knygų leidėjai.

Vilniaus knygų mugėje ketvirtadienį vyko diskusija apie elektronines knygas ir tradicinės knygos likimą. Diskusijos metu kalbėta ne tik apie elektroninių knygų formos, bet ir turinio keitimą, elektroninių knygų teisinę apsaugą nuo kopijavimo, taip pat apie skaitytojų įpročių pokyčius.

Leidėjų atstovai atvirai klausė: ar elektroninės knygos yra skaitytojų interesas, ar jų diegimu labiau suinteresuotos informacinių technologijų kompanijos. Teigiama, kad moderniausia elektroninių knygų skaitymo įranga dabar Lietuvoje įperkama tik turtingiausiems visuomenės sluoksniams, kai, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje tokia įranga, kainuojanti keletą šimtų svarų, nekelia didelių sunkumų norintiems ją įsigyti, ypač jaunimui.

"Informacija tampa skaitmenine ir ją skaityti yra paprasčiau, bet atsiranda problemų, kurios anksčiau niekada nekildavo su popierine knyga. Elektroninei knygai reikės laikiklio, paskui gal metalinio laikiklio, dar vėliau - auksinio, ir visi turės darbo, jei tik skaitytojas norės mokėti tuos pinigus. Tuo labiau kad grožinės knygos negali skaityti tokiu pavidalu. Į klausimą, kokia ateitis laukia popierinės knygos, atsakyčiau popieriaus gamintojų žodžiais, o jie mano, kad artimiausius dvidešimt metų skaitytojai, kurie įpratę skaityti popierines knygas, jas ir toliau skaitys tokiu pavidalu. Kas bus toliau su knyga, priklausys nuo tos kartos, kuri šiandien mokosi skaityti", - neabejoja leidėjas Gytis Vaškelis.

Kiti akademinių knygų leidėjai taip pat įsitikinę, jog dar daug metų lygiagrečiai gyvuos ir elektroninė, ir popierinė knyga, kaip kad daugybę metų greta gyvuoja radijas ir televizija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder