Laukų dar negalima tręšti mėšlu ir srutomis

Laukų dar negalima tręšti mėšlu ir srutomis

Nors balandžio 1 dieną baigėsi laikotarpis, kai pagal Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimus draudžiama skleisti mėšlą ir srutas, tačiau galioja draudimas juos skleisti ant įšalusios, įmirkusios ir apsnigtos žemės. Šiuo metu šalyje kaip tik yra susidariusios tokios sąlygos.

Aplinkos ministerijos Vandenų departamentas primena, kad tręšti mėšlu ar srutomis galima tik prasidėjus aktyviam augalų vegetacijos periodui, nes neįsisavintos augalų maistinės medžiagos iš laukuose skleidžiamo mėšlo ir srutų gali patekti į vandens telkinius ir juos užteršti. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos daugiamečių stebėjimų duomenimis, mūsų šalyje augalų aktyvioji vegetacija prasideda balandžio 11-16 d., tačiau, sprendžiant pagal meteorologines sąlygas, tikėtina, kad šiemet ji gali būti dar vėlesnė.

Už tyčinį aplinkosauginių reikalavimų nesilaikymą arba dėl aplaidumo, tręšiant mėšlu arba srutomis įšalusią, įmirkusią ir apsnigtą žemę, gresia administracinė atsakomybė – gali būti skiriama nuo 200 Lt iki 500 Lt bauda, o už pakartotinį pažeidimą – nuo 500 Lt iki 1000 Lt. Taip pat pažeidėjas turi atlyginti aplinkai padarytą žalą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder