Laisvų patalpų verslui daugiausia Klaipėdoje

Laisvų patalpų verslui daugiausia Klaipėdoje

Trečiasis šių metų ketvirtis Lietuvos biurų rinkoje pagaliau pasižymėjo pasiūlos pokyčiais ne tik sostinėje, bet ir kituose Lietuvos didmiesčiuose. Skelbiama naujausioje nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ Lietuvos komercinio NT 2013 m. III ketvirčio apžvalgoje. Net po ketverių metų pertraukos Kaune buvo atidarytas naujas biurų pastatas. Šalia prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ iškilo apie 15 000 m2 naudingo biurų ploto „Senukų“ administracinis pastatas. Tai yra didžiausias šiuolaikinis biurų pastatas Kaune. Atsižvelgiant į tai, kad jame įsikurs tik „Senukų“ administracijos darbuotojai, naujasis objektas rimtesnės įtakos pasiūlos rodikliams Kauno biurų rinkoje neturi, tuo tarpu užimtumo statistiką paveikė teigiamai. „Ober-Haus“ duomenimis, bendra modernių biuro patalpų pasiūla Kauno mieste išaugo penktadaliu iki 84 900 m2.

„Ober-Haus“ Kaune ir toliau fiksuoja sparčiai mažėjantį laisvų biuro patalpų kiekį. Palyginti su Vilniumi ir Klaipėda, jis išlieka pats žemiausias. Per trečiąjį šių metų ketvirtį laisvų patalpų rodiklis Kaune sumažėjo nuo 3,6% iki 1,8%, o bendrą laisvų patalpų kiekį sudaro tik 1550 m2. „Nepaisant geros užimtumo statistikos, plėtotojai dar nėra ryžtingai nusiteikę pradėti naujų projektų statybas. Modernių biuro patalpų poreikis bei nuomos kainos Kaune dar per mažos, kad plėtotojai galėtų priimti esminius sprendimus“, - teigia Saulius Vagonis, „Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas.

Vilniuje taip pat fiksuojamas žemiausias laisvų biuro patalpų rodiklis per pastaruosius 6 metus. Sostinėje per trečiąjį šių metų ketvirtį „Ober-Haus“ duomenimis, laisvų patalpų lygis sumažėjo nuo 6,6% iki 5,9%, o bendras laisvų patalpų kiekis rinkoje smuktelėjo iki 27 400 m2. Šiuo metu A klasės verslo centruose laisvos patalpos sudaro 3,5%, B klasės – 7,4%. Per trečiąjį šių metų ketvirtį jau veikiančiuose Vilniaus verslo centruose iš viso buvo išnuomota beveik 6300 m2 biuro patalpų. „Ober-Haus“ skaičiuoja, kad per devynis šių metų mėnesius iš viso Vilniaus verslo centruose buvo išnuomota 24 600 m2, arba 19% mažiau nei per 2012 m. tą patį laikotarpį. Klaipėdoje laisvų patalpų lygis išlieka aukščiausias ir sudaro net 17,9%. Bendras laisvų patalpų kiekis uostamiesčio moderniuose verslo centruose sudaro 10 800 m2.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder