Kristina Lagard: pasaulio ekonomikos atsigavimas tebėra labai silpnas

Kristina Lagard: pasaulio ekonomikos atsigavimas tebėra labai silpnas

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristina Lagard (Christine Lagarde) teigia, kad pasaulio ekonomika po truputį kapstosi iš duobės, tačiau atsigavimas tebėra labai silpnas, ypač Europoje, informuoja AP.

TVF vadovė mano, kad per didelis išsivysčiusių valstybių, tokių kaip JAV ir didesnių Europos šalių, išlaidų apkarpymas gali tik pabloginti, o ne pagerinti padėtį.

"Neturėtume apgaudinėti savęs ir įtikėti apgaulingu saugumo jausmu. Atsigavimas tebėra labai silpnas. Europos finansų sistema tebėra įsitempusi. Skolos tebėra per didelės, tiek viešosios, tiek privačios. Visuomenę slegia didelis nedarbas. Augančios naftos kainos gali pridaryti daug žalos", - konferencijos Vašingtone metu kalbėjo K. Lagard.

Ji mano, kad JAV Federalinis atsargų bankas ir Europos centrinis bankas turi imtis drąsių žingsnių, kad "palaikytų stiprų ir stabilų augimą".

K. Lagard teigia, kad dauguma šalių turi per didelius deficitus ir joms "reikia laipsniškai mažinti skolas. Taip, kai kurios spaudimą patiriančios šalys neturi kitos išeities, kaip tik deficitą mažinti šiandien. Tačiau beatodairiškas pasaulinis šuolis prie taupymo gali turėti neigiamų padarinių. Tokios šalys kaip JAV, kurių skolinimosi kaina maža, neturėtų veikti skubotai".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder