Kredito unijų turtas padidėjo iki 642,8 mln. eurų

Kredito unijų turtas padidėjo iki 642,8 mln. eurų

Šių metų trečiąjį ketvirtį kredito unijų turtas padidėjo 20 milijonų eurų.

Trečiąjį ketvirtį šalies kredito unijų turėtas turtas iš viso siekė 2,8 proc. visos bankų sistemos turto - prieš metus šis santykis siekė 2,5 proc. Anot Lietuvos banko, turto augimą paskatino indėlių portfelio didėjimas esant santykinai didelėms palūkanoms, o unijos suformavo mažiau specialiųjų atidėjinių galimoms paskolų nuvertėjimo išlaidoms padengti.

"Kai kurių kredito unijų paskolų portfelio kokybės gerėjimą lėmė už paskolas įkeisto turto perėmimas. Bet tai neretai tik trumpam pagerina kredito unijos finansinę būklę, nes turto priežiūrai reikia papildomų išlaidų. Todėl ne tik šioms, bet ir visoms kredito unijoms yra ir ateityje bus aktualus kapitalo stiprinimas", - sako Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

2015 m. spalio 1 d. kredito unijų paskolų portfelis sudarė 283,7 mln. eurų. Trečiąjį ketvirtį jis padidėjo 2,9 proc. arba 7,9 mln. eurų. Pagrindinis kredito unijų finansavimosi šaltinis tebėra indėliai. 2015 m. trečiąjį ketvirtį indėlių portfelis padidėjo 3,3 proc., tačiau, palyginti su 2014 m. spalio 1 d. duomenimis, indėliai išaugo beveik 14 proc. ir 2015 m. spalio 1 d. sudarė 559,5 mln. eurų. Fizinių asmenų indėliai ir toliau sudarė didžiausią indėlių dalį (97 proc.).

2015 m. trečiąjį ketvirtį kredito unijos uždirbo 1,6 mln. eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder