Klaipėdos pramonininkų asociacija - aktyvi bendruomenės narė

Klaipėdos pramonininkų asociacija - aktyvi bendruomenės narė

Šį penktadienį Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) nariai rinksis į visuotinį ataskaitinį susirinkimą. Dvidešimt trečius metus skaičiuojančios miesto verslininkų organizacijos gretos didėja. Šiemet KPA narėmis tapo dar trys miesto įmonės. Dalyvauti asociacijos veikloje išreiškė norą UAB "Birių krovinių terminalas", UAB "Deglas" ir AB TEO LT.

"Džiugu, kad uostamiesčio verslas suvokia narystės asociacijoje naudą. 2011 m. į asociaciją įstojo 2, praėjusiais metais priėmėme net 8 įmones, o per pirmąjį šių metų ketvirtį - jau tris. Tad šiuo metu KPA yra bemaž 80 Klaipėdoje veikiančių įmonių", - džiaugiasi Rimantas Taraškevičius, UAB "Klaipėdos monolitas" valdybos pirmininkas, prieš metus išrinktas KPA prezidentu.

Jo teigimu, ši organizacija ne tik gina savo narių interesus miesto ir šalies institucijose, dalyvauja naujų dokumentų rengimo procese, bendruomenės gyvenime, bet ir suteikia galimybę įmonių vadovams pabendrauti tarpusavy, aptarti bendras problemas, surasti sprendimus.

"Asociacija pastaraisiais metais veikia kur kas aktyviau. Specifines problemas įmonės sprendžia šakinėse asociacijose. O naryste KPA mes norime prisidėti prie miesto bendruomenės gyvenimo gerinimo", - tęsė R. Taraškevičius.

Pernai KPA lėšomis buvo išleista knyga "Klaipėdos pramonės ir verslo istorija", kurioje papasakota Memelio, o vėliau ir Klaipėdos miesto verslo ir senųjų amatų raida nuo miesto įkūrimo XIII amžiuje iki šių dienų. Knygoje išsamiai aprašyta, kuo ir kaip vertėsi pirmieji Lietuvos uostamiesčio gyventojai, kaip kūrėsi verslo įmonės, uostas, kokią įtaką besikeičianti geopolitinė šalies situacija turėjo miesto ekonomikai.

Penai KPA inicijavo Martyno Mažvydo alėjos suoliukų meninio apipavidalinimo konkursą. Verslininkai pakvietė menininkus sukurti neišvaizdiems granitiniams suoliukams dekoratyvinius akcentus, kurie galėtų tapti miesto puošmena ir traukos objektu. "Šiais metais sieksime, kad bent dalis menininkų idėjų būtų įgyvendintos", - sako KPA administracijos direktorė Jolanta Braukylienė.

2012 m. KPA gimė dar viena nauja idėja - pagerbti labiausiai nusipelniusias savo nares. Pasak KPA Atsakingo verslo apdovanojimų idėjos autoriaus, buvusio KPA vadovo, AB "Klaipėdos vanduo" generalinio direktoriaus Leono Makūno, šis konkursas skatina asociacijos nares ne tik siekti gerų verslo rezultatų, bet ir išjudina naujas socialines iniciatyvas. Pernai Atsakingiausia įmone išrinkta AB Vakarų laivų gamykla, nominacija "Už darbuotoją" atiteko UAB "Philip Moriris Lietuva", apdovanojimas "Už atsakingą verslą" - UAB "Elektrifikacijos paslaugos", Už mūsų Klaipėdą" - UAB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai "Bega". Kovo 22 d. KPA visuotinio ataskaitinio susirinkimo metu bus apdovanotos 2012 m. atsakingiausios KPA įmonės.

KPA pastaraisiais metais aktyviau reiškia savo poziciją dėl įvairių miesto bendruomenei aktualių problemų - atliekų tvarkymo, dėl skrydžių iš Palangos oro uosto ir kt.

KPA pernai surengė konferenciją, kuri paskatino pradėti projektą "Praktikų birža", turėsiantį aktyvinti bendradarbiavimą tarp aukštųjų mokyklų, įmonių ir studentų.

Prie organizacijos veiklos viešinimo prisideda ir atnaujintas asociacijos portalas www.kpa.lt, kuriame yra visa informacija apie KPA, jos nares, publikuojamos aktualiausios naujienos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder