Klaipėdos pramonininkai rinks atsakingiausią įmonę

Klaipėdos pramonininkai rinks atsakingiausią įmonę

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ruošiasi Atsakingiausios įmonės rinkimams - jau aptarti kriterijai, kuriais vertėtų vadovautis vertinant įmonių socialinę atsakomybę. Tarp svarbiausių minima verslo plėtra, nukreipta į žmogų ir bendruomeniškumą.

Idėjos autorius KPA prezidentas Leonas Makūnas tikisi, kad šis konkursas paskatins asociacijos narius - įmonių vadovus ne tik siekti gerų verslo rezultatų, bet ir išjudins naujas socialines iniciatyvas.

"Daugelis įmonių yra vertos pagarbos ir įvertinimo už rūpestį savo darbuotojais, ilgalaikes labdaros-paramos akcijas, miesto gražinimo iniciatyvas, už pagalbą gamtai. Manau, kad šiandien neužtenka tik daryti, bet reikia apie tai ir garsiai pasakyti. Pelnyti įvertinimai augina įmonės reputaciją, stiprina lojalumą įmonei, o tai leidžia išsaugoti darbuotojus, pritraukti reikalingus specialistus. O plačiąja prasme tokios iniciatyvos stiprina verslininko, kaip svarbiausio valstybės kūrėjo, vardą", - sako L. Makūnas.

KPA tarybos atstovų susitikime dalyvavusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Eglė Radišauskienė pasidžiaugė, kad Klaipėdos pramonininkai pirmieji tarp Lietuvos asocijuotų verslo struktūrų imasi iniciatyvos skatinti socialinės atsakomybės plėtrą regione.

"Nacionalinius socialinės atsakomybės apdovanojimus dažniausiai laimi su užsienio kapitalu susijusios įmonės, o lietuviškosios kol kas nėra aktyvios. Tačiau yra ir gražių išimčių. Pavyzdžiui, Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Bega", kurios pasiekimai įvertinti ne vienu nacionaliniu apdovanojimu. Linkiu, kad šis konkursas taptų nauja tradicija ir pavyzdžiu kitoms organizacijoms" - sakė E. Radišauskienė.

KPA viceprezidento Arūno Pasvensko nuomone, ar įmonės aktyviai dalyvaus konkurse, priklausys ir nuo konkurso sąlygų, paraiškos formos. Sutarta, jog rengiant konkurso nuostatus ir kitus dokumentus vertėtų vengti sudėtingų procedūrų ir dviprasmybių.

Atsakingiausia 2011 m. KPA įmonė bus apdovanota specialiu prizu gegužės 10 d. vyksiančio ataskaitinio-rinkiminio susirinkimo metu.

KPA šiuo metu vienija 68 Klaipėdos krašto įmones.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder