"Klaipėdos duona" – duonos kepimo tradicijų puoselėtoja

"Klaipėdos duona" – duonos kepimo tradicijų puoselėtoja

Prieš 36-erius metus pradėjusi veikti UAB "Klaipėdos duona" ir šiandien stengiasi išlaikyti senąsias duonos kepimo tradicijas bei receptūras. Įmonė vertinama ne tik pajūrio, bet ir visos Lietuvos klientų, ne kartą įvertinta įvairiais apdovanojimais.

Kasdien per 100 skirtingų rūšių kepinių ruošiančioje bendrovėje dirba per 400 darbuotojų. Kepykla veikia 24 valandas per parą. Kalbinome UAB "Klaipėdos duona" generalinį direktorių Kęstutį Dulkį.

Kuo "Klaipėdos duona" skiriasi nuo kitų panašių įmonių? Juk iš pirmo žvilgsnio, procesas visose turėtų būti vienodas.

Laikomės senųjų duonkepystės tradicijų. Duoną kepame su įmonėje sukurtu tikru raugu ir plikiniu. Procesas nuo plikinio paruošimo iki iškeptos duonos trunka 24 valandas, nenaudojame jokių cheminių "pagerintojų" ar "pagreitintojų". Tuo tarpu daugelyje kepyklų įdiegtos pagreitintos duonos kepimo technoligijos, todėl duonos kepimo procesas trunka nuo 2,5 iki 4 val. Žinoma, tai ne tik ilgas ir sudėtingas, bet ir rizikingas konkurencine prasme procesas. Prekybos centruose žmonės duoną ar batoną renkasi juos čiupinėdami. Jei produktas minkštas - jį ir pasirenka. Tačiau nereikėtų pamiršti, jog natūralus produktas be dirbtinių konservantų trumpiau išlaiko šią savybę. Vis dėlto, tokį kelią pasirinkome, ir esame pasiryžę juo eiti.

Jau vien bendrovės pavadinimas sufleruoja tvirtas sąsajas su Klaipėdos miestu. Ar jaučiatės garsinantys uostamiesčio vardą Lietuvoje?

Mūsų gaminiai mėgstami ir žinomi visoje Lietuvoje. Stengiamės, kad produktų pavadinimai taip pat būtų kilę iš Klaipėdos krašto. Dedame dideles pastangas, kad mūsų produkcija pasiektų visos Lietuvos gyventojus, būtų kuo šviežesnė.

Kaip dar prisidedate prie savojo miesto puoselėjimo?

Esame grynai klaipėdietiškos dvasios įmonė, todėl mūsų miesto problemos mums yra svarbios. Jau 15 metų tyliai, nesigirdami vykdome rėmimo projektus. Remiame net keturias organizacijas, besirūpinančias tais, kuriems pagalbos reikia labiausiai - skurstančiaisiais, benamiais, vaikais. Bendrovės valdyba net ir sunkiausiais laikais vienbalsiai pritaria lėšų šiai sričiai skyrimui. Jau devintus metus Šv. Agotos dienos proga kepame specialią duoną, kurį yra pašventinama ir išdalijama mūsų firminėse parduotuvėse ar tikinčiųjų parapijose. Šiuos mažus kepaliukus žmonės laiko namuose ar automobiliuose, tikima, kad duona šventinta duona apsaugo nuo nelaimių. Stengiamės įvairiais būdais prisidėti prie savo miesto visuomeninio gyvenimo.

Klaipėdoje, Palangoje, Gargžduose ir Kretingoje veikia 18 jūsų firminių parduotuvių. Daugelis pasakytų, jog firminių parduotuvių tinklas - rizikingas, gal net atgyvenęs žingsnis. Kodėl jam ryžotės?

Taip, kažkada prekyba nuosavose parduotuvėse buvo laikoma atgyvena. Tačiau išsiplėtus prekybos centrų tinklams, produkcija pasimeta prekių gausoje, prarandamos neįkainojamos galimybės. Firminėse parduotuvėse savo gaminius galime laisvai pristatyti, duodame klientams degustuoti, bendraujame, domimės jų poreikiais. Svarbiausia - galime pasiūlyti klientams įsigyti dar šiltą, neraikytą batoną ar duonos kepalą. Į mūsų firmines parduotuves kasdien pagal grafiką atvažiuoja "Šiltos duonos ekspresas". Pirkėjai žino, jog tuo metu galės nusipirkti natūralios, šiltos, dar kvepiančios duonos. Kas galėtų nepasinaudoti tokia galimybe pradžiuginti savo pirkėjus?

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder