Klaipėdoje didėja šilumos ir karšto vandens kainos

Klaipėdoje didėja šilumos ir karšto vandens kainos

Tris mėnesius nesikeitusi šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams nuo rugpjūčio 1 dienos didės 5,2 %. Pagrindinė brangimo priežastis – kylanti gamtinių dujų kaina. Lyginant su praėjusių metų liepa, dujų kaina išaugo 65%.

Nors Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija praėjusią savaitę AB „Klaipėdos energija“ leido didinti šilumos kainą iki 11,2%, bendrovės valdyba atsižvelgė į realią situaciją ir kainą didina mažiau.

„Vasarą šilumos poreikiai yra mažesni, todėl deginame mažiau dujų ir apie du trečdalius vartotojams būtinos šilumos nuperkame iš kitų gamintojų – pramonės įmonių, kūrenančių biokurą bei išgaunančių geoterminę energiją”, - nuosaikų kainos didėjimą aiškino Vytautas Valutis, AB “Klaipėdos energija” generalinis direktorius.

Didžiajai daliai klaipėdiečių ir Gargždų gyventojų šiluma nuo rugpjūčio pabrangs 1,08 ct už kilovatvalandę, nuo 20,86 iki 21,94 ct/kWh. Karšto vandens  kaina didėja nuo 17,91 Lt/ m3 iki 18,52 Lt/m3 (kainos su PVM). Gyventojams už šilumą ir karštą vandenį taikomas 9% PVM, kitiems vartotojams – 21% PVM.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder