Klaipėdai pinigų grąžinti nereikės

Klaipėdai pinigų grąžinti nereikės

Informacinėms agentūroms pranešus, kad Europos Komisija (EK) nusprendė laikinai sustabdyti mokėjimus transporto srities projektams, kuriuos administruoja Lietuvos transporto investicijų direkcija, pastarosios vadovas tikina, kad jokie vykdomi projektai dėl to nenukentės.

Finansų ministrės patarėja Giedrė Balčytytė BNS tikino, kad tai pirmas kartas, kai EK stabdo mokėjimus per vieną iš Lietuvoje veikiančių Europos Sąjungos paramos administravimo agentūrų.

"Tai nereiškia, kad šie transporto srities projektai yra sustabdyti. Jie vykdomi toliau ir šiuo metu yra finansuojami valstybės biudžeto lėšomis, kurios bus kompensuotos atnaujinus mokėjimus", - tvirtino G. Balčytytė.

Analogiškai kalba ir Transporto investicijų direkcijos direktorius Alminas Mačiulis.

"Reikia patikslinti, kad nėra sustabdomi mokėjimai, o tik nebedeklaruojamos lėšos. Finansavimas vykdomiems projektams ir toliau yra skiriamas, nes lėšos yra iš konsoliduoto šalies biudžeto. Be to, pinigai niekur neprapuls, jei bus pripažinta, kad kuris nors projekto vykdytojas juos panaudojo ne pagal paskirtį, Europos Sąjungos paramos dalis turės būti grąžinta ir nukreipta į kitus objektus. Tačiau tikrai kalba neina apie 15 milijonų litų, greičiausiai apie trečdalį milijono", - sakė A. Mačiulis.

Susisiekimo ministerija vakar taip pat išplatino pranešimą, kuriame tvirtina, jog pirminiais skaičiavimais, ne pagal taisykles galėjo būti panaudoti 341,2 tūkst. litų, o ne 14,8 mln. litų, kaip skelbia Valstybės kontrolė.

Pasak A. Mačiulio, nė vieno iš beveik 30 Klaipėdos regione vykdytų projektų Valstybės kontrolės pastabos neliečia. Pretenzijų nesulaukta ir dėl vieno iš stambiausių - Jakų žiedo rekonstrukcijos, kuri buvo vykdoma kur kas vėliau (pretenzijų sulaukę mokėjimai buvo atlikti 2008-2009 m.).

Užvakar taip pat buvo pranešta, kad turės būti grąžinta 4,799 mln. litų europinės paramos, kuri buvo netinkamai panaudota diegiant elektroninio viešojo transporto bilieto sistemą Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse. Šią sumą turės grąžinti Vilniaus savivaldybė.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir transporto skyriaus vedėjos Danutės Valuckienės, uostamiestis vykdant šį projektą buvo tik partneris ir kol kas neturi jokių žinių, kad turėtų grąžinti kokią nors paramos sumą.

"Manau, kad to ir neturėtų būti, nes mes viską, kas buvo suplanuota, įvykdėme", - sakė D. Valuckienė.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Gintaras Neniškis taip pat patvirtino, kad vykdant projektą esminių nukrypimų nebuvo padaryta.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder