Kaliningradiečiams - kvietimas atostogauti Lietuvoje

Kaliningradiečiams - kvietimas atostogauti Lietuvoje

Balandžio 11 d. Valstybinis turizmo departamentas kartu su Lietuvos Generaliniu konsulatu Kaliningrade organizuoja Lietuvos turizmo galimybių pristatymo renginį Kaliningrado srities kelionių operatoriams ir žiniasklaidos atstovams.

„Artinantis naujam turistiniam sezonui, jaučiame nemažėjantį Rusijos turistų susidomėjimą Lietuva ir jos turizmo produktų pasiūla. Kaliningrado sritis – geografiškai Lietuvai pati artimiausia, tad šia verslo misija siekiame parodyti, kad už patrauklią ir subalansuotą kainą Lietuva turi ką pasiūlyti tiek keliaujančioms šeimoms su vaikais, tiek individualiems turistams. Krentant rublio kursui, kainos ir kokybės santykis šiuo metu itin aktualus visiems Rusijos keliautojams,“ – sako VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Trečius metus iš eilės Kaliningrade rengiamoje Lietuvos turizmo galimybių verslo misijoje VTD kartu su Lietuvos turizmo atstovais pristatys naujus Lietuvoje atidarytus viešbučius, SPA centrus, laisvalaikio ir pramogų vietas pritaikytas poilsiui su vaikais, paskelbs apie didžiausius Lietuvoje vyksiančius renginius ir šventes bei kitas šalies kurortų, didžiųjų miestų, kultūrinio bei aktyvaus turizmo paslaugų naujienas.

Kontaktų mugės metu Lietuvos ir Kaliningrado turizmo atstovai turės galimybę aptarti bendras veiklas bei konkrečius bendradarbiavimo projektus. Taip pat bus surengta Lietuvos kulinarinio paveldo produktų degustacija ir gintaro produktų ekspozicija „Gintaras kitaip“.

Analogiškas Lietuvos turizmo galimybių pristatymo renginys, Maskvoje įvykęs prieš 3 savaites, saulukė didelio Rusijos didmeninio turizmo verslo atstovų ir žurnalistų susidomėjimo. Kaliningrado verslo misijos renginyje iš viso laukiama apie 60 dalyvių: 30 bendradarbiavimo su Lietuva galimybėmis besidominčių Kaliningrado srities turizmo verslo ir žiniasklaidos atstovų bei 30 Lietuvos turizmo atstovų.

Rusijos rinka yra viena svarbiausių Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų. VTD vertinimu, bendras rusų turistų skaičius į Lietuvą 2013 metais siekė apie 360 tūkst., 10 proc. daugiau nei 2012 m. Lietuvos apgyvendinimo įstaigos pernai sulaukė arti 14 proc. didesnio rusų turistų skaičiaus nei 2012 metais – 243,6 tūkst.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder