Kaliningradas gelbės Baltijos pakrantę

Kaliningradas gelbės Baltijos pakrantę

Kaliningrado miesto valdžia išleis per 10 mlrd. Rusijos rublių (860 mln. Lt) Baltijos jūros pakrantės gelbėjimui, skelbia 15min.lt.

Programą žadama įgyvendinti 2013-2020 m. Ji numato apsauginių krantinių statybas, alėjų įrengimą, smėlio atvežimą ir Kuršių nerijos kopų atgaivinimą. Visų šių priemonių Rusijos valdžia imasi tam, kad ateityje regionas suklestėtų nuo reguliaraus turistų antplūdžio, skelbia Travel.ru.

Skelbiama, jog šiandien Kaliningrado srityje nyksta per 73 km Baltijos jūros pakrantės, be to, vos 12 km iš jų yra apsaugoti nuo jūros bangomūšos. Taip pat teigiama, jog daugelis įrenginių ir pastatų pakrantėje pastatyta dar sovietmečių, todėl dauguma jų jau beveik nebetinkami naudojimui, jie griūva ir nyksta. O paplūdimių plotas kasmet vis traukiasi. Jei nebus imtasi priemonių, po gero dešimtmečio Baltijos jūra priartės prie miškų juostos.

Minėtos paplūdimių gelbėjimo programos metu ketinama įtvirtinti 32,2 km ilgio krantines, įrengti 11 krantų apsaugos objektų, supilti 16,7 km papildomų paplūdimių ir atgaivinti 13 km didžiųjų balto smėlio kopų Kuršių marių pakrantėje.

Kuršių nerija – siaura žamyno dalis tarp Baltijos jūros ir Kuršių marių, kuri, be kita ko, jungia Lietuvos pasienį su Rusijos pasieniu - yra viena populiariausių poilsio vietų visoje Kaliningrado srityje. Čia, pasak Rusijos žiniasklaidos, atvažiuoja ne tik rusai, bet ir užsienio turistai. O pastaraisiais metais vis daugėja ir lietuvių poilsiautojų.

 

 

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder