Kadenciją baigiantis Seimas apkarpė būsimų parlamentarų parlamentines išlaidas

Kadenciją baigiantis Seimas apkarpė būsimų parlamentarų parlamentines išlaidas

Kadenciją baigiantis Seimas dar metams - iki 2017 m. gruodžio 31 d. - paliko sumažintas Seimo narių parlamentinei veiklai bei Seimo Pirmininkui ir jo pavaduotojams reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamas lėšas.

Antradienį parlamentarai ypatingos skubos tvarka priėmė tokias Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės pateiktas Seimo Statuto pataisas. Jas parėmė 78 parlamentarai, 3 buvo prieš ir 3 susilaikė.

Pasak L. Graužinienės, siekiant mažinti valstybės biudžeto deficitą, išlieka būtinybė taupyti viešojo sektoriaus išlaidas.

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma siūlė visam laikui, o ne vieneriems metams fiksuoti mažesnes išlaidas parlamentinei veiklai, kad nereikėtų kasmet pratęsinėti terminą.

L. Graužinienės duomenimis, siūlomi pakeitimai per 2017 metus leistų sumažinti valstybės biudžeto lėšų poreikį apie 1 051 400 eurų.

2015 m. spalio 13 d. buvo pratęstas laikotarpis, iki kurio liktų sumažintos Seimo Pirmininkui ir jo pavaduotojams reprezentacijos išlaidoms apmokėti bei Seimo nariams parlamentinei veiklai skiriamos lėšos. Seimas nustatė, kad mažesnių dydžių nustatymas yra laikinas ir galioja iki 2016 m. gruodžio 31 d., o nuo 2017 m. sausio 1 d. vėl grįžtama prie didesnių dydžių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder