Jubiliejaus proga - modernizacija

Jubiliejaus proga - modernizacija

Šiemet rugsėjį sukanka 20 metų, kai "Philip Morris International" Klaipėdoje įgyvendino "plyno lauko" investiciją. Simboliška, kad ši data sutapo su užbaigtu pirmuoju fabriko modernizavimo etapu.

"Philip Morris International" praėjusiais metais pradėtam Klaipėdos fabriko modernizavimo projektui paskyrė 19 mln. eurų. Ką tik užbaigtas pirmasis projekto etapas, kurio metu buvo išplėstos cigarečių gamybos padalinio patalpos.

Įgyvendinus visą projektą fabriko patalpų plotas bus padidintas 8 000 kv. m, o viso komplekso plotas sieks net 30 tūkst. 300 kv. m.

"Prieš 20 metų išsikėlėme iš Klaipėdos senamiesčio į naują fabriką, pastatytą plyname lauke, pramonės zonoje, sykiu padovanodami miestui senojo tabako fabriko teritoriją. Džiugu, kad beveik po ketvirčio amžiaus fabriko modernizavimo projektu vėl žengiame didelį ir svarbų žingsnį bendrovės istorijoje, visokeriopai pagerindami sąlygas darbuotojams ir nutiesdami kelią mūsų verslo ateičiai", - svečiams kalbėjo UAB "Philip Morris Lietuva" direktorius Johanas Binkas (Johan Bink).

Pasak jo, fabrike neturėtų likti pokyčių nepaliestos vietos - laukia dar daug darbų bei papildomų investicijų.

Renginyje dalyvavęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius pažymėjo, kad svarbus elementas, kuris vis dėlto liks pastovus - kad ši įmonė veiks Klaipėdoje, ji investuos ir vykdys plėtrą šiame regione.

"Natūralu, kad tai užtikrins pastovumą, darbo vietų egzistavimą, investicijas ir man asmeniškai dėl to labai džiugu. Linkiu sėkmingai užbaigti visus etapus ir toliau investuoti į pokyčius, o Klaipėdos miestui - kilti į lyderės pozicijas pagal investicijas", - sakė ministras.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas priminė daugelio mėgstamą frazę, jog teatras prasideda nuo rūbinės.

"Tai pirmas įspūdis, kurį net spektaklis po to sunkiai gali pakeisti. Vaizdai, kuriuos mes matome čia, Laisvojoje ekonominėje zonoje, daugiau nei įtikinamai parodo, kuo Klaipėda pasitinka visus, atvykstančius į ją iš Rytų. Tai Klaipėdos regiono vizitinė kortelė, kuria mes daugiau nei 20 metų didžiuojamės. Tai du dešimtmečiai nuo "plyno lauko" investicijos. Turbūt daugiau nei simboliška, kad šis Klaipėdos ir regiono pasididžiavimas rodo, kaip buvo einama iš Rytų į Vakarus. Lietuva jau buvo padariusi emocinius žingsnius, bet finansiniai žingsniai kaip ekonominės valstybės pagrindo buvo dedami čia. "Philip Morris Lietuva" pakėlė standartą ir davė puikią pradžią čia ateinantiems investuotojams", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Buvęs Klaipėdos meras, Tarybos narys Rimantas Taraškevičius priminė, kad, išsikeldama iš senamiesčio, bendrovė miestui už simbolinę 1 lito kainą pardavė tabako fabriką bei prisiėmė visas su tuo susijusias administracines išlaidas. Dabar šioje vietoje veikia "Kultūros fabrikas", tad esą miestas turi už ką dėkoti.

"Philip Morris International" ketina Klaipėdoje investuoti dar apie 12 mln. eurų, kurie bus skirti tabako paruošimo padaliniui atnaujinti ir gamybiniams įrenginiams įsigyti.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder