Jonas Milius: į skerdyklą patekusios "Idavang" kiaulės sunaikintos

Jonas Milius: į skerdyklą patekusios "Idavang" kiaulės sunaikintos

Sunaikintos visos iš Danijos kapitalo įmonės „Idavang“, kur afrikiniu maru sergančių kiaulių rasta visose komplekso fermose, į skerdyklą išvežtos kiaulės, sako Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.

Pasak jo, iš „Idavang“ į kitas fermas patekusios kiaulės yra stebimos, tikrinamas jų kraujas.

„Labiausiai nerimą kelia tai, kad iš tos fermos vyko judėjimas - ne tik į skerdyklas, bet ir į kitas fermas. Kiekvieną dieną. Liepos 22 -ąją judėjimas vyko į dvi fermas - į Kėdainių rajoną ir į Šeduvą, viena buvo ne jų („Idavang“ - BNS) sistemos. Ir į skerdyklą. Mes tas skerdienas radome ir sunaikinome vakar (ketvirtadienį - BNS). Tas kiaules, kurios buvo išgabentos į kitas fermas, stebime kliniką, tiriame kraują“, - penktadienį Lietuvos radijui teigė J.Milius.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pranešė, kad penktadienį dėl afrikiniu maru sergančių kiaulių radimo visose „Idavang“ komplekso fermose pradėtas tyrimas bus aptartas su prokurorais.

„Šiandien turėsime aiškesnę informaciją (...) susėsime su prokuratūra ir pasakys, ką jau padarė, nes pirmosios dienos yra pačios svarbiausios“, - sakė V.Baltraitienė.

„Idavang“ komplekse laikyta 19,4 tūkst. kiaulių. Jos pradėjo kristi trečiadienio vakarą, apie tai „Idavang“ vadovybė informavo inspektorius, kurie nustatė užkrato zoną aplink kompleksą, iš jos uždrausta išvežti kiaules, kiaulieną ir jos produktus.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder