JAV skatina konsultacijas dėl vietos Baltarusijos AE

JAV skatina konsultacijas dėl vietos Baltarusijos AE

ungtinių Amerikos Valstijų (JAV) parama Baltarusijos siekiams pasistatyti atominę elektrinę yra abstrakti ir neatsiejama nuo įsitikinimų, kad atominės energetikos saugumas turi būti užtikrintas. JAV taip pat skatina diskusijas dėl vietos naujajai Baltarusijos atominei elektrinei (AE). Tokius principus išsakė JAV valstybės sekretorė Hilari Klinton (Hillary Clinton) per bendrą su Prezidente Dalia Grybauskaite spaudos konferenciją.

"Baltarusija, kaip ir bet kuri kita šalis, turi teisę plėtoti civilinę atominę energetiką, bet mes esame labai susirūpinę dėl saugumo. Visos atominės elektrinės turėtų atitikti visus saugumo reikalavimus", - sakė H. Klinton.

JAV valstybės sekretorė per dvišalį susitikimą sakė išgirdusi D. Grybauskaitės susirūpinimą dėl vietos, kurioje Baltarusija ketina statyti savo jėgainę.

"Mes norime, kad būtų užtikrintas saugumas, ir mes tikrai skatiname konsultacijas dėl vietos, kurioje bus statoma atominė elektrinė", - sakė H. Klinton.

Savo ruožtu Prezidentė pažymėjo būtinybę užtikrinti atominės energetikos saugumą ne tik Lietuvoje ir Europos Sąjungoje, bet ir už jos ribų, ir sakė išgirdusi sekretorės palaikymą.

H. Klinton taip pat išsakė paramą Lietuvos energetinės nepriklausomybės siekiams, kas apima ir atominės energetikos plėtojimą, ir suskystintų dujų terminalo statybas, ir energetinių jungčių tarp Lietuvos bei kitų šalių tiesimą.

"Kalbant apie energetinį saugumą, Lietuva stiprina savo ir savo kaimynų saugumą ir nepriklausomybę. Mums yra labai malonu, kad JAV įmonės taip pat dalyvauja šiuose svarbiuose projektuose", - sakė JAV valstybės sekretorė.

Prezidentė D.Grybauskaitė taip pat pasidžiaugė JAV ir Japonijos kompanijų susidomėjimu Lietuvos atominės elektrinės projektu.

"Pasidžiaugiau, kad Lietuvos projektas sulaukė tokio dėmesio", - sakė D. Grybauskaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder