Jau galima apdrausti ir kapavietes

Jau galima apdrausti ir kapavietes

Lietuvoje jau galima apsidrausti ir kapavietes nuo gamtos stichijų, vagysčių, vandalizmo atvejų ar šalčio padarinių. Tokią paslaugą pirmoji savo klientams pasiūlė bendrovė "Lietuvos draudimas".

Bendrovės atliktos apklausos duomenimis, vienas iš devynių Lietuvos gyventojų pageidautų apdrausti artimųjų kapavietėje esančius paminklus ir apsisaugoti nuo neretų vandalų išpuolių ar gamtos stichijų sukeliamų nuostolių.

"Gyventojų susidomėjimas tokia galimybe piką pasiekia po Vėlinių - radę apgadintus antkapius, žmonės patiria šimtus ar tūkstančius litų siekiančių nuostolių, todėl ir domisi galimybėmis apsisaugoti nuo rizikų", - sakė "Lietuvos draudimo" Strategijos, klientų ir marketingo departamento vadovė Aurelija Kazlauskienė.

Pasak jos, bendrovė apdraudžia visus kapavietėje esančius paminklus, tvoreles ar kitus stacionarius statinius. Už 49 litų metinį mokestį galima apdrausti tris kapavietes, jos gali būti skirtingose kapinėse.

"Įvykus draudžiamajam įvykiui "Lietuvos draudimas" kompensuos ne tik analogiško paminklo įsigijimo išlaidas, bet ir jos atstatymo darbų kainą. Maksimali draudimo suma siekia 5 tūkst. litų ir ji taikoma kiekvienai iš trijų kapaviečių. Tai reiškia, kad jeigu nukentėtų trys kapavietės, maksimali bendra išmoka gali siekti iki 15 tūkst. litų", - aiškino A. Kazlauskienė.

Kapaviečių draudimas negalioja mediniams ar laikiniems paminklams, taip pat paminklams be pamato bei memorialiniams paminklams.

"Lietuvos draudimo" duomenimis, antkapinių paminklų draudimo paslaugomis labiausiai domisi vyresni nei 56 m. amžiaus žmonės, dažniau moterys, gyvenančios kaimo vietovėse. Prieš dvejus metus bendrovės užsakymu atlikto tyrimo rezultatai atskleidė, kad žmonės nesirūpino paminklų draudimu todėl, kad nėra prižiūrimų kapų (31 proc.), niekada nepagalvojo, kad toks draudimas gali egzistuoti (24 proc.), jaučia pinigų trūkumą (22 proc.) ir mano, kad yra tik maža tikimybė turėti nuostolių dėl kapų nuniokojimo (20 proc.).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder