Įtarimų sukėlė daugiabučių namų administravimo tarifai

Įtarimų sukėlė daugiabučių namų administravimo tarifai

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje paprašė miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus patikrinti jo paskirtų kai kurių daugiabučių namų administratorių veiksmus skaičiuojant namų administravimo mokestį gyventojams.

Kristinos Vintilaitės rašte teigiama, jog ją pasiekė pranešimai apie galimai neteisėtai didėjantį administravimo mokestį kai kuriuose namuose. Pvz., vieno I. Kanto gatvės namo (UAB "Vitės valdos") gyventojams mokėjimo pranešimuose administravimo mokestis, palyginti šių metų vasario ir kovo mėnesius, padidėjo apie 21 proc., viename Vytauto gatvės name - net apie 54 proc.

Tad, pasak Vyriausybės atstovės, darytina išvada, kad kai kurie daugiabučių namų administratoriai neteisingai vykdo miesto Tarybos sprendimu patvirtintą metodiką - gyventojams skirtuose pranešimuose apie administravimo tarifo pasikeitimą nenurodo jo didinimo pagrindo, nesilaiko naujo tarifo taikymo terminų.

Remiantis Vietos savivaldos įstatymu, miesto savivaldybės administracijos direktorius tiesiogiai ir asmeniškai atsako už įstatymų bei Tarybos sprendimų įgyvendinimą savivaldybės teritorijoje. Todėl K. Vintilaitė ir prašo A. Každailevičiaus patikrinti daugiabučių namų administratorių veiksmus.

Be to, miesto mero Rimanto Taraškevičiaus Vyriausybės atstovė paprašė kontroliuoti ir A. Každailevičių, ir daugiabučių namų administratorius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder