Išrinkti geriausias ir blogiausias ES finansų ministrai

Išrinkti geriausias ir blogiausias ES finansų ministrai

Vokietijos finansų ministras Volfgangas Šoiblė (Wolfgang Schauble) yra geriausias Europos Sąjungos (ES) finansų ministras, rodo laikraščio "The Financial Times" atlikta apklausa. Į geriausių ES finansų ministrų trijulę įėjo ir lenkas Jacekas Rostovskis (Jacek Rostowski) bei Prancūzijos finansų ministrė Kristina Lagard (Christine Lagarde), o paskutiniojoje vietoje atsidūrė Airijos finansų ministerijos vadovas Brajenas Lenihanas (Brian Lenihan). Paskutinioji šio ministro vieta aiškinama tuo, kad jo atstovaujama šalis 2010 m. pabaigoje nugrimzdo į gilią skolų krizę, dėl kurios ES teko skirti Airijai per 100 mlrd. eurų paramą.

Kaip žinoma, anksčiau į analogišką situaciją buvo patekusi Graikija, tačiau Graikijos finansų ministras Georgas Papakonstantinas (George Papaconstantinou) "The Financial Times" reitinge užėmė aštuntąją vietą.

Laikraščio apklausti ekonomistai vertino finansų ministerijų vadovus pagal tris pagrindinius kriterijus - politinius ministro gebėjimus, bendrus valstybės ekonomikos rodiklius ir jos rinkų stabilumą. Atsižvelgiant į antrą ir trečią rodiklį 68-erių metų ministras V. Šoiblė nugalėjo šiame konkurse, nes Vokietija 2010 metais pademonstravo stabiliausią augimą.

Praėjusiais metais analogiškoje britų laikraščio leidinio apklausoje nugalėjo K. Lagard

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder