Išmokos - jau gegužę

Išmokos - jau gegužę

Lietuvos pieno gamintojus gegužės pirmosiomis dienomis pasieks 18 mln. eurų valstybės parama. Šiuo metu per savivaldybes renkamos ūkininkų paraiškos gauti paramą. Didžiausia išmoka vienam subjektui negalės viršyti 15 tūkst. eurų.

„18 mln. eurų paskirstėme kiekvienam ūkiui už laikomą karvių skaičių. Išėjo apie 78 eurus už vieną melžiamą karvę. Kooperuotiems ūkiams 10 proc. didesnė išmoka“, - teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Ministrė tikino, kad susitikimuose ūkininkai dažnai klausia, ar gaus daugiau paramos, tačiau džiaugiasi ir nacionaline parama, nes pavasario laikotarpiu, kai daug išlaidų, ji labai svarbi. Pavyzdžiui, 50 melžiamų karvių turintis ūkininkas nacionalinės paramos gaus apie 4 tūkst. eurų, krizės sąlygomis ir tokie pinigai yra nemaža paspirtis.

V.Baltraitienė sako suprantanti, kad šie 18 mln. eurų yra vienkartinė parama ir pieno sektoriaus problemų neišspręs, todėl ieškoma įvairių būdų, kaip padėti ir smulkiesiems, ir stambiesiems ūkininkams, kuriems, pasak ministrės, irgi nelengva. „Tikiuosi, galbūt neformalioje taryboje gegužę vyks dvišalis susitikimas su Europos Sąjungos žemės ūkio komisaru ir dar kartą kalbėsime, kokia Lietuvoje situacija, kad ji blogėja ir kad be Europos pagalbos mūsų ūkiai gali bankrutuoti“, - sakė ministrė.

Primename, kad šį balandį su Europos Komisija nepavykus susitarti dėl europinės paramos Lietuvos pieno gamintojams, prie pieno sektoriaus klausimų bus grįžta birželį. V.Baltraitienė teigė, kad nenuleis rankų prašydama Europos paramos, taip pat tarsis, kad pieno gamintojams būtų padidinta valstybės pagalbos suma, tai yra vienas subjektas nacionalinės paramos galėtų gauti daugiau kaip 15 tūkst. eurų.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder