Iš posto pasitraukė "Lietuvos energijos" vadovas Aloyzas Koryzna

Iš posto pasitraukė "Lietuvos energijos" vadovas Aloyzas Koryzna

AB "Lietuvos energija" valdybos sprendimu buvo patvirtintas bendrovės generalinio direktoriaus Aloyzo Koryznos atsistatydinimo prašymas.

Elektros energijos gamybos ir tiekimo įmonės generalinis direktorius pasitraukė ir iš bendrovės valdybos nario pareigų.

Valdybos sprendimu naujuoju "Lietuvos energijos" generaliniu direktoriumi tapo Dalius Misiūnas.

Valdybos patenkintas A. Koryznos atsistatydinimo prašymas buvo asmeninis jo apsisprendimas, Eltai sakė bendrovės komunikacijos vadovė Jūratė Kavaliauskaitė ir paneigė bet kokią abipusio susitarimo ar spaudimo "iš viršaus" galimybę.

"Jis tiesiog pateikė atsistatydinimo prašymą, kuris buvo patenkintas", - tvirtino "Lietuvos energijos" atstovė.

Valdybos posėdyje taip pat buvo patvirtinta, jog nuo 2009 m. įmonės generalinio direktoriaus pareigas ėjęs A. Koryzna įvykdė jam keltą tikslą pertvarkyti "Lietuvos energiją" į didžiausią šalyje elektros gamybos įmonę, jungiančią Kruonio HAE, Kauno HE ir Lietuvos elektrinę.

Naujasis bendrovės generalinis direktorius D. Misiūnas - technologijos mokslų daktaras, baigęs elektros inžinerijos studijas Kauno technologijos universitete ir Švedijos Lundo universitete, iki šio paskyrimo dirbęs Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorės AB "Lesto" Strategijos ir vystymo tarnybos direktoriumi.

Pagrindinė AB "Lietuvos energija" akcininkė yra UAB "Visagino atominė elektrinė", valdanti 97,5 proc. įmonės akcijų. Likusius 2,5 proc. įmonės akcijų valdo smulkieji akcininkai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder