Ir televizijos žiūrovams pritrūko vienos nakties

Ir televizijos žiūrovams pritrūko vienos nakties

Nors apie tai, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį bus išjungta analoginė antžeminė televizija ir pereita prie skaitmeninės, žinojo turbūt didžioji dalis Lietuvos gyventojų, ne visi suskubo iki spalio 29-osios pasirūpinti skaitmeninei TV reikalinga įranga. Skaičiuota, kad vakar skaitmeninės televizijos nematė apie 30 tūkst. namų ūkių.

Specializuotų prekių pardavėjų ir telekomunikacijų paslaugų teikėjų teigimu, šį savaitgalį prasidėjusi apgultis tęsis dar kurį laiką.

Telekomunikacijų bendrovės TEO LT specialistai tvirtina vakar sulaukę maždaug trečdaliu gausesnio nei įprastai televizijos paslaugomis besidominčių klientų skaičiaus.

"Besidominčių klientų skaičiaus augimą fiksuojame jau nuo vasaros pabaigos. Pastarųjų savaičių duomenimis, vartotojų srautas yra pusantro karto didesnis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Jis suintensyvėjo iki analoginės TV išjungimo likus dviem savaitėms. Tyrimų duomenimis, dešimtys tūkstančių analogine TV besinaudojusių šeimų planavo įsirengti skaitmeninę televiziją tik spalio pabaigoje ar net lapkričio pradžioje. Perėjimo prie skaitmeninės TV klausimas opiausias išlieka kaimo vietovių gyventojams", - pasakojo TEO LT komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Bendrovės "Technorama" Reklamos skyriaus vadovas Linas Lapėnas tikino, jog klientai skaitmeninei televizijai reikalingas prekes intensyviai pirko visą šį savaitgalį.

"Dar ir šiandien "šluoja" televizorius ir priedėlius. Šių prekių pardavimas per pastaruosius pusantro mėnesio išaugo dešimt kartų. Matyt, lietuviams įgimta pasilikti visus darbus paskutinei dienai. Gerai, kad tai numatėme ir prekių nepritrūkome. Manome, jog dar kurį laiką sulauksime klientų gausos", - sakė jis.

UAB "Avitelos prekyba" generalinis direktorius Tadas Jankauskas irgi teigė, jog klientų antplūdžiui buvo ruoštasi iš anksto.

"Dėjome visas pastangas, kad galėtume tinkamai prognozuoti klientų poreikius bei maksimaliai juos patenkinti. Šiame darbe padėjo ir mūsų kaimynų estų bei latvių patirtis, todėl džiaugiamės, kad pavyko pateisinti paskutinę savaitę pagausėjusių klientų lūkesčius. Vakar visiems atėjusiems siūlėme reikiamus sprendimus", - sakė pokalbininkas.

Informacija

Tie, kurie iki šiandien dar nepasirūpino tinkama įranga, visą lapkritį dar gali skambinti nemokama telefono linija 8 800 00150. Mažas pajamas gaunantys vieni arba bendrai gyvenantys asmenys, kurių vidutinės pajamos vienam asmeniui sudaro ne daugiau nei 525 Lt, iki lapkričio 20 d. dar gali kreiptis dėl vienkartinės kompensacijos už skaitmeninei TV žiūrėti reikiamos įrangos įsigijimą.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder