Inovacijas diegiančioms smulkioms įmonėms - milijonas litų paramos

Inovacijas diegiančioms smulkioms įmonėms - milijonas litų paramos

Šiemet inovacijas pasirengusios diegti labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės galės pretenduoti į per inovacinius čekius įmonėms skiriamą 1 mln. litų siekiančią paramą.

Inovaciniai čekiai skirti žinių tarp mokslo ir verslo atstovų perdavimui pagreitinti, paskatinti įmones, remiantis mokslo pasiekimais, vykdyti inovacinę veiklą bei mokslo ir studijų institucijas atlikti verslo poreikius atitinkančius mokslinius tyrimus ir orientuoti savo veiklą į mokslinių tyrimų komercializavimą.

Ūkio ministerijos Inovacijų ir žinių visuomenės departamento Inovacijų politikos skyriaus vedėjos Rimos Putkienės teigimu, šiemet pailgintas inovacinio čekio naudojimo laikotarpis bei supaprastintos administracinės procedūros.

"Nuo kovo 7 d. įmonė galės teikti paraišką tik elektroniniu būdu, atnaujintas ir praplėstas už inovacinį čekį teikiamų paslaugų sąrašas, kuriame šiemet yra daugiau kaip 600 paslaugų. Per inovacinius čekius teikiama parama bus skiriama technologinę plėtrą skatinantiems moksliniams taikomiesiems (pramoniniams) tyrimams, eksperimentinei (technologinei plėtrai) ir techninėms galimybių studijoms", - teigė R. Putkienė.

Inovaciniai čekiai bus dviejų rūšių: 10 tūkst. ir 20 tūkst. litų vertės. Pirmieji bus finansuojami 100 proc., o antrieji - 75 proc. Įmonė, praėjusiais metais gavusi 10 tūkst. litų vertės inovacinį čekį, šiemet galės pretenduoti tik į 20 tūkst. litų vertės inovacinį čekį. Viena įmonė per visą inovacinių čekių priemonės kvietime nurodytą laikotarpį galės gauti vieną čekį.

Nuo kovo 7 d. inovacinį čekį norinti gauti įmonė turi kreiptis į Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrą (MITA) ir pateikti užpildytą trumpą paraiškos formą bei smulkiojo ir vidutinio verslo subjekto statuso deklaraciją. MITA per mėnesį pateiks atsakymą įmonei apie tai, ar bus suteikta parama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder