Ingrida Šimonytė: reformų finansiniai efektai pasirodo per 2-3 metus

Ingrida Šimonytė: reformų finansiniai efektai pasirodo per 2-3 metus

Aukštojo mokslo, sveikatos apsaugos ir apskričių reformų finansinio efekto galima tikėtis po 2-3 metų, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Anot ministrės, pernai pradėtos įgyvendinti pertvarkos kol kas duoda "dar nedidelį" finansinį efektą.

"Bet rimtesnės reformos, tos, kurios vadinamos struktūrinėmis, iš tikrųjų turi tokią nelabai palankią savybę, kad didžiausi efektai ir geriausi sutaupymai pasirodo tiktai per 2-3, geriausiu atveju, metus. Tikrai to nelabai pamatysi per pirmuosius metus, ypač tokioje srityje kaip apskritys, kur reformos mintis daugiau buvo "administratiškai" daugiau supaprastinti, priartinti paslaugas prie žmonių, o ne kaip sutaupyti", - ketvirtadienio rytą "Žinių radijuje" kalbėjo atostogaujantį premjerą Andrių Kubilių pavaduojanti ministrė.

I. Šimonytė teigia, kad dėl reformų pensionai, ligoninės niekur nedingo, o išnyko tik tarpinis valdantis sluoksnis, vykdęs savininko teises.

"Ne visas tas reformas galima labai paprastai pinigine prasme palyginti, tačiau tikrai manau, kad ta linkme einant vis didesnėje imtyje sričių galima didelių efektų (finansinių - ELTA) pasiekti", - konstatavo I. Šimonytė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder