"Impuls" - investicijų prikeltas verslas

"Impuls" - investicijų prikeltas verslas

Kiekvienas vadovas žino, kad rinkoje paklausiomis norinčios išlikti įmonės turi prisitaikyti prie nuolat kintančių verslo tendencijų, dažnai reikalaujančių turėti ir nemažą kapitalą. Tai suprasdamas sporto ir sveikatingumo klubas "Impuls", norėdamas pagerinti savo teikiamų paslaugų kokybę, priėmė sprendimą dėl finansinės paramos kreiptis į didžiausią Baltijos šalyse privataus ir rizikos kapitalo fondą "BaltCap".

Fondo skirtos lėšos ir komandinis darbas leido įsteigti klubus penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose, tapti tarptautinės sveikatingumo klubų asociacijos IHRSA nariu, patirtimi ir ateities perspektyvomis dalintis su Lietuvos ir užsienio partneriais.

Dideliems norams - nemaži darbai

Tačiau vien tik norėti gauti rizikos kapitalo fondų valdytojo "BaltCap" finansavimą nepakanka. Tenka įgyvendinti tam tikrus reikalavimus, kurie neretai užkerta kelią tikslios vizijos ir darbų plano neturinčioms įmonėms.

Investicijų direktoriaus Kornelijaus Čelutkos teigimu, "Impuls" atvejis buvo visai priešingas. Būtent dėl tikslios vizijos, o svarbiausia - didelio potencialo, sporto ir sveikatingumo klubas buvo pasirinktas kaip vienas iš tinkamiausių pretendentų finansavimui gauti: "BaltCap" valdomas "Lithuanian SME Fund" rizikos kapitalo fondas, kuris buvo sukurtas pagal JEREMIE iniciatyvą, suteikia įmonėms augimo kapitalą, skirtą plėtrai ir vystymuisi. Mes investuojame iki 3 mln. eurų į vieną įmonę. Remiame įmones, kurios turi potencialo tapti rinkos lyderėmis. Supratome, kad galime suformuoti stiprią vadovų komandą, kuri gali plėstis Lietuvoje ir užsienyje, o tai ir yra vienas iš mūsų fondo tikslų."

Kompleksiškus veiksmus lydinti sėkmė

Iš rizikos kapitalo fondo gautas investicijas reikėjo panaudoti greitai, tad buvo nuspręsta jas skirti daugiausiai problemų turėjusioms sporto ir sveikatingumo klubo "Impuls" sritims gerinti.

Visų pirma didelis dėmesys buvo skirtas personalo valdymo sektoriui. Sporto ir sveikatingumo klubo vadovo teigimu, iki gaunant investicijas iš rizikos kapitalo fondo žmogiškoji sritis buvo apleista labiausiai. Teikiamų paslaugų kokybė neatitiko klientų poreikių. Šiai sričiai gerinti buvo pasitelkta ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių praktika. Nors šiems pokyčiams įgyvendinti ir prireikė laiko, anot "Impuls" vadovo Vidmanto Šiugždinio, rezultatai buvo akivaizdūs.

"Antra svarbi sritis, kuriai buvo skirtos investicijos - veiklos efektyvumo didinimas. Būdamas išties didelis komunalinių paslaugų vartotojas, šildymui, elektrai, vandeniui ir techniniam klubų aptarnavimui išleidžiantis tūkstantines sumas, sporto ir sveikatingumo klubas "Impuls" nusprendė investuoti apie 1 mln. litų į komunalinius išteklius taupančias priemones bei sistemų automatizavimą. Tai iš karto davė rezultatų", - teigė V. Šiugždinis.

Paskutiniąja ir bene svarbiausia sritimi, į kurią buvo investuota didelė dalis "BaltCap" investicinio kapitalo bei darbo, V. Šiugždinis įvardijo "Impuls" teikiamas paslaugas. Buvo įrengtos naujos bei išplėstos jau anksčiau įrengtos sporto salės, perkami nauji treniruokliai bei licencijos naujiems treniruočių tipams. Šios naujovės buvo aktyviai viešinamos ir, pasak V. Šiugždinio, greitai sulaukė teigiamų rezultatų.

Rizikos kapitalo fondas - postūmis veikti

Sporto ir sveikatingumo klubų tinklo vadovas džiaugėsi, kad "BaltCap" investicijos neapsiribojo vien tik finansine parama. Jo teigimu, fondo atstovai turi įmonių valdymo patirties daugelyje verslo sričių. Šios žinios buvo adaptuojamos ir pritaikomos kiekvienai įmonei atskirai. "Impuls" komandos valdymui buvo kuriamos schemos ir tvarkos, jau pasiteisinusios kitose Lietuvos ir pasaulio organizacijose. Tai padėjo pokyčius nukreipti ten, kur jų labiausiai reikėjo.

"BaltCap" yra vienas iš penkių rizikos kapitalo fondų, atsiradusių po Ūkio, Finansų ministerijos ir Europos investicijų fondo (EIF) pasirašytos finansavimo sutarties įkūrus Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą JEREMIE kontroliuojantįjį fondą.

 

 


Reklama

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder