IEA ekspertas įžvelgia šviesią naftos rinkos ateitį

IEA ekspertas įžvelgia šviesią naftos rinkos ateitį

Jau greitai naftos rinkos laukia šviesios perspektyvos, pusiausvyrą joje, manoma, pavyks pasiekti 2017 metais. Tai pareiškė Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) Naftos pramonės ir rinkų padalinio vadovas Nilas Atkinsonas (Neal Atkinson) duodamas interviu naujienų agentūrai "Bloomberg".

"Mūsų nuomone, jau kurį laiką esame pasiekę stabilią būklę - pusiausvyra rinkoje jau ne už kalnų, 2017 metais turėtume pasiekti balansą. Tai reiškia, kad naftos kainos pradės palaipsniui kilti. Tad galima būtų sakyti, kad šviesesni laikai rinkoje jau artėja, tačiau procesas bus lėtas", - sakė jis. Kartu N. Atkinsonas prognozuoja nuosmukį JAV skalūninės naftos gavybos sektoriuje.

Trečiadienį "Brent" rūšies naftos kaina Londono biržoje ICE siekė 45,15 dolerio už barelį, balandžio 28 d. šios naftos barelio kaina viršijo 48 dolerių ribą.

Kai kurių ekspertų manymu, dabartinis naftos kainų augimas gali būti laikinas dėl stiprios gamintojų konkurencijos. Naftos kainos gali dar nukristi žemiau sausį pasiekto minimumo (28,5 dolerio), perspėja jie.

Balandžio 17 dieną Kataro sostinėje Dohoje vyko šalių naftos gamintojų atstovų susitikimas. Tikėtasi, kad šalys pasirašys susitarimą įšaldyti gavybą, siekdamos užkirsti kelią tolesniam naftos kainų kritimui. Tačiau susitarti dalyviams nepavyko - Saudo Arabija atsisakė pasirašyti bet kokį dokumentą nedalyvaujant Iranui. Irano atstovai į Dohą neatvyko.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder