"Hitachi" Lietuvai nori parduoti reaktorių, visa kita padaryti pretenduoja lenkai

"Hitachi" Lietuvai nori parduoti reaktorių, visa kita padaryti pretenduoja lenkai

Atominėms jėgainėms skirtų komponentų gamybos „Hitachi“, strateginė investuotoja į Visagino AE, ketina imtis Lenkijoje. Japonijos koncernas tokių investicijų Lietuvoje nė nesvarsto, nes turi antrinę bendrovę Lenkijoje, rašo „Verslo žinios“.

„Bendrovė domisi investicijų pajūrio regione galimybėmis. Ten kompanija norėtų pradėti atominių elektrinių statybai reikalingų elementų gamybą. Tokia investicija garantuotų kelis tūkstančius darbo vietų“, – pareiškė Ziemowitas Iwanskis, „GE Hitachi Nuclear Energy“ (GEH) vykdomasis direktorius Lenkijoje ir „GE Energy“ vadovas Vidurio ir Rytų Europai.

Kol kas neaišku, ar GEH norėtų statyti savo gamyklą, ar bendradarbiauti su įmonėmis, jau turinčiomis fabrikų ir reikalingų technologijų.

Verslo naujienų portalo „Wnp.pl“ teigimu, svarstomi abu variantai. O galutinis sprendimas dėl vietos turėtų būti priimtas iki šių metų pabaigos.

„Norime sukurti ką nors panašaus į bendrą projektą su subjektais, dirbančiais Lenkijos laivų statyklose, jie taptų vienais iš tiekėjų vykdant elektrinių statybos projektus regione“, – aiškina p. Iwanskis.

Jo vadovaujama bendrovė „GE Energy“ gamina elektrinėms skirtus didelių gabaritų plieno modulius. Tai dažniausiai daroma laivų statyklų teritorijose, o iš ten minėti elementai plukdomi tiesiai iki valstybių, kuriose statomos elektrinės. Panašiai turėtų veikti ir p. Iwanskio minėtas naujas projektas.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder