Greta Klaipėdos – unikalaus geriamojo vandens gamykla

Greta Klaipėdos – unikalaus geriamojo vandens gamykla

Greta Klaipėdos pradėjo veikti vienintelė pasaulyje gamykla, kurioje išpilstomas „premium“ klasės vanduo iš užšaldyto ir atitirpdinto vandens.

Klaipėdos rajone, Švepelių kaime per metus pastatytoje gamykloje dirbtinai bus sušaldomi ledynai ir vėliau jie ištirpinami. Tokiu būdu pagamintas išskirtinis vanduo bus eksportuojamas į Vokietiją, JAV ir Jungtinius Arabų Emyratus rinkas.

„Toks vanduo savo sudėtimi yra kur kas vertingesnis ir biologiškai aktyvesnis nei įprastas mūsų geriamas vanduo. Ne veltui ilgaamžiškumo rekordai pasiekimai tuose regionuose, kuriuose žmonės geria atitirpdytą ledynų vandenį. Į moderniausias, vandens kokybę užtikrinsiančias technologijas ir gamyklos statybą investavome apie 10 mln. litų, ateityje ketiname dar labiau plėstis“, - sakė UAB „Melt water“ direktorius Arūnas Ališauskas.

Į įmonės statybas ir išpilstymo įrangą investuota apie 10 mln. litų. Per pamainą išpilstoma 50 tūkst. buteliukų ištirpdyto vandens. Per artimiausius trejus metus bendrovė „Melt water“ ketina investuoti dar 350 mln. litų ir sukoncentruoti visą vandens gamybai reikalingų komponentų gamybą vienoje vietoje.

Ši geriamojo vandens paruošimo technologija sukurta Ukrainoje. Pagrindinis bendrovės akcininkas, žinomas Klaipėdos verslininkas, ukrainietis Igoris Udovickis. Kiti trys jo partneriai – Ukrainos piliečiai.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder