"Go Planet Travel" klientai atgaus trečdalį sumokėtų pinigų

"Go Planet Travel" klientai atgaus trečdalį sumokėtų pinigų

1,79 mln. Lt nuostolių patyrusiems "Go Planet Travel" klientams bus išdalyta trečdalį šio dydžio sudaranti 576 tūkst. Lt suma.

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) trečiadienį pranešė kreipęsis į draudimo bendroves "BTA Insurance Company" SE filialą Lietuvoje ir Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Lietuvos filialą. Jis pareikalavo išmokėti draudimo išmokas turistams, patyrusiems nuostolių dėl kelionės organizatoriaus "Go Planet Travel" nemokumo.

VTD skaičiuoja gavęs 822 prašymus dėl nuostolių kompensavimo pagal 839 sutartis. Nors paskutiniai prašymai gauti 2014 m. gruodžio 9 d., VTD gautuose turistų prašymuose buvo daug netikslumų, pateikti ne visi reikiami duomenys ir (ar) dokumentai. Atsižvelgiant į tai, buvo individualiai bendraujama su kelionių pardavimo agentais dėl jau pateiktų turistų prašymų ir dokumentų patikslinimo (prašoma trūkstamų dokumentų, duomenų tikslinimo ir panašiai), teigia VTD.

Be to, UAB "Go Planet Travel" pateiktuose nukentėjusių turistų sąrašuose nebuvo įrašyti 92 sutartis sudarę turistai, nors tie turistai dėl kompensacijų, pateikdami pretenzijas, kreipėsi į VTD. Departamentas privalėjo individualiai patikrinti visų pretenzijas pateikusių turistų reikalavimų teisėtumą ir įvertinti nuostolių pagrįstumą.

Įvertinus VTD gautus nukentėjusių prašymus paaiškėjo, kad turistų patirtų nuostolių suma sudaro 1790742 Lt, kurių 1593755 Lt sudaro už visiškai neįvykusias keliones, o 196987 Lt - dėl iš dalies negautų paslaugų.

UAB "Go Planet Travel" turėjo kelionių organizatoriaus prievolių įvykdymo užtikrinimo laidavimo draudimą bendrai 700 tūkst. Lt sumai, iš kurios 123927,21 Lt buvo panaudota gelbstint į bejėgišką padėtį patekusius turistus Turkijoje.

Likusi 576072,79 Lt suma yra paskirstyta visiems nukentėjusiems asmenims, kurią draudimo bendrovės perves į nukentėjusių asmenų nurodytas banko sąskaitas. Artimiausiu metu VTD raštiškai informuos visus turistus apie kiekvieno iš jų patirtų nuostolių kompensavimo dydį.

Išlaidos, kurias turėjo asmenys, įsigiję iš UAB "Go Planet Travel" tik lėktuvo bilietus ir į keliones vykę savarankiškai, nėra kompensuojamos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder