Gerėjančius šeimos finansus mato dešimtadalis gyventojų

Gerėjančius šeimos finansus mato dešimtadalis gyventojų

Gerėjančius šeimos finansus mato dešimtadalis šalies gyventojų, rodo apklausa.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu gruodžio 12-22 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, gruodį mažiau nei dešimtadalis, arba 8 proc., apklaustų Lietuvos gyventojų savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią (lyginant su buvusia prieš du mėnesius). Pusė, arba 51 proc., respondentų nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu nepasikeitė, o keturi iš dešimties (40 proc.) atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu pablogėjo. 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Per paskutinį mėnesį gyventojų nuomonė šiuo klausimu nepasikeitė. Lyginant su vertinimais prieš metus (2015 metų gruodį), apklaustųjų nuomonė apie šeimos finansinę padėtį kiek pagerėjo - 6 procentiniais punktais sumažėjo manančių, kad ji blogėja, ir tuo pačiu 8 procentiniais punktais padaugėjo teigiančių, kad ji paskutiniu metu nesikeitė (nei gerėjo, nei blogėjo).

Kad šeimos finansinė padėtis per paskutinius du mėnesius pablogėjo, dažniau nurodė vyresni nei 50 metų žmonės (47 proc.), gyvenantys kaime (43 proc.), respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu (45 proc.) bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį - iki 550 eurų (53 proc.), pensininkai (51 proc.), nelietuvių tautybės gyventojai (45 proc.).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder