Geidžiamiausias lietuvių pirkinys - planšetinis kompiuteris

Geidžiamiausias lietuvių pirkinys - planšetinis kompiuteris

"Omnitel" užsakymu atlikta apklausa atskleidė, kad 37 proc. lietuvių turi išmaniuosius telefonus, o šis gyventojų segmentas linkęs labiau naudotis ir kitais išmaniaisiais prietaisais.

Žmonės, jau turintys išmaniuosius telefonus, kur kas aktyviau nei vidutinis šalies gyventojas naudojasi ir kitais išmaniaisiais įrenginiais: 78 proc. iš jų jau turi nešiojamuosius, o 28 proc. - planšetinius kompiuterius. Tuo tarpu tarp visų apklaustų gyventojų nešiojamuosius kompiuterius turi 53 proc., o planšetinius - tik 15 proc.

Nešiojamasis kompiuteris yra populiariausias tokio tipo prietaisas lietuvių šeimose, tačiau planšetinis kompiuteris - geidžiamiausias: jį įsigyti norėtų 26 proc. visų lietuvių ir net 37 proc. jau besinaudojančiųjų išmaniosiomis technologijomis.

"Į išmaniuosius įrenginius persikėlė ne tik naujienos, bendravimas, žemėlapiai, bet ir muzika, televizija ir kitos duomenų perdavimo paslaugos. Aktyviai jomis besinaudojantiems išmaniems klientams vieno ekrano nebepakanka. Mobiliųjų duomenų perdavimo augimas jau dabar atsispindi interneto rinkos rezultatuose - paskutiniais viešai skelbtais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, pagal abonentų skaičių "Omnitel" yra antras pagal dydį Lietuvoje interneto prieigos paslaugų teikėjas po TEO ir užima 14,7 proc. visos interneto rinkos", - sakė "Omnitel" viceprezidentė privatiems klientams Lina Galatiltė.

Apklausa atskleidė ir išmaniuoju telefonu besinaudojančio gyventojo portretą. Trys ketvirtadaliai žmonių, turinčių išmaniuosius, yra iki 32 metų, daugiau nei pusė - jau įgiję aukštąjį išsilavinimą, gyvena Vilniuje.

Tarp vyresnio amžiaus apklaustų lietuvių išmaniųjų telefonų naudotojų kur kas mažiau, tačiau besinaudojančiųjų išmaniaisiais telefonais yra visose amžiaus grupėse. Remiantis apklausos duomenimis, 80 proc. neišmaniųjų telefonų be operacinės sistemos turėtojų yra vyresni nei 40 metų, 65 proc. jų gyvena mažesniuose miesteliuose ir kaimuose ir yra įgiję vidurinį išsilavinimą.

"Omnitel" užsakymu apklausą šių metų liepos mėnesį atliko rinkos tyrimų bendrovė UAB "Socialinės informacijos centras". Tyrimo metu apklausta 1020 respondentų 15-74 metų amžiaus grupėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder