"Gazprom": dujų kaina Lietuvai neturi nieko bendra su politika

"Gazprom": dujų kaina Lietuvai neturi nieko bendra su politika

Dujų kainos Lietuvai neturi nieko bendra su politika, teigia Rusijos kompanijos "Gazprom" atstovas spaudai Sergejus Kuprijanovas. Taip "Gazprom" reagavo į antradienį Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius, jog Rusijos dujų milžino "Gazprom" dujų kaina Lietuvai yra politinė ir dėl to susitarti dėl jos yra sudėtinga.

"Dujų kainos Lietuvai neturi nieko bendra su politika, jos nustatomos pagal formulę, kurią 2004 metais suderino "Gazprom" ir partneriai lietuviai, tarp kurių buvo ir šalies vyriausybės atstovų. Ši kainų formulė taikoma ne tik Lietuvai, bet ir visoms Europos valstybėms. Gamtinių dujų kaina gali būti skirtinga kiekvienai šaliai ir keistis vienos sutarties galiojimo laikotarpiu. Dujų kaina taip pat atspindi Lietuvos padėtį rinkoje. Čia omenyje turima ir tai, ar šalis gali gauti energijos išteklių alternatyviu būdu. Visa tai susiję tik su ekonomika ir tikrai neturi nieko bendra su politika. Ir Lietuvoje tai turi būti gerai suprantama", - tvirtina Eltai atsiųstame pranešime Rusijos kompanijos "Gazprom" atstovas spaudai S. Kuprijanovas.

"Susitarti su "Gazprom" dėl kainos mažėjimo yra sudėtinga, nes "Gazprom" kaina yra politinė - ne ekonominė. Toks kainų skirtumas (30-40 proc. - ELTA) tarp "Gazprom" taikomų Lietuvai ir rinkos kainų yra grynai su politiniu atspalviu. Todėl viskas priklauso nuo politikos ir Rusijos vadovų požiūrio į bendradarbiavimą su Lietuva", - taip susidariusią situaciją apibrėžė D. Grybauskaitė, surengusi antradienį spaudos konferenciją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder