"Gazprom" atsiėmė ieškinį prieš Lietuvą

"Gazprom" atsiėmė ieškinį prieš Lietuvą

Rusijos dujų kompanija "Gazprom" atsiėmė savo ieškinį prieš Lietuvą dėl Europos Sąjungos (ES) Trečiojo energetiko paketo įgyvendinimo. Dėl to arbitražo tribunolas nutraukė "Gazprom" inicijuotą investicinio arbitražo bylą, ketvirtadienį pranešė Energetikos ministerija.

2012 m. "Gazprom" inicijavo investicinio arbitražo bylą prieš Lietuvą dėl ES Trečiojo energetikos paketo. Tokiu ieškiniu "Gazprom" siekė sustabdyti arba užkirsti kelią Lietuvoje vykdomai dujų sektoriaus reformai.

Anot Energetikos ministerijos pranešimo, Lietuva visada teigė, kad "Gazprom" pretenzijos ir nepasitenkinimas neturi pagrindo, o "Gazprom" investicijos nenukentėjo. Lietuva reformavo dujų sektorių siekdama strateginio tikslo - diversifikuotos ir efektyviai veikiančios bendrosios dujų rinkos, kurioje vartotojai turi pasirinkimą, o monopolinės kompanijos negali piktnaudžiauti dominuojančia padėtimi.

"Galiausiai "Gazprom" savo ieškinį atsiėmė, o arbitražo byla nutraukta. Tokios ginčo baigties Lietuva ir tikėjosi nuo pat ginčo pradžios", - konstatuoja ministerija.

Tačiau šis investicinio arbitražo bylos nutraukimas nedaro įtakos kitam komerciniam arbitražui tarp Lietuvos ir "Gazprom", nurodo ministerija ir primena, kad Lietuva tęsia Stokholmo komercinį arbitražą prieš "Gazprom" dėl taikytos neteisingos gamtinių dujų kainos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder