"Fortum" pradėjo naujos elektrinės statybą

"Fortum" pradėjo naujos elektrinės statybą

Suomijos energetikos koncernas "Fortum" pradėjo naujos termofikacijos elektrinės statybą Klaipėdoje, į kurią investuos apie 140 mln. eurų (483,4 mln. litų).

"Fortum Heat Lietuvos" generalinis direktorius ir "Fortum Klaipėdos" valdybos pirmininkas Vitalijus Žuta BNS sakė, kad darbai pradėti iš karto, kai buvo gautas uostamiesčio savivaldybės leidimas. Miesto taryba leidimą suteikė praėjusią savaitę, ji statoma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje.

Anot jo, žemės darbus atliks ir pamatus statys Panevėžio statybos trestas. Darbų vertės V. Žuta neatskleidė.

V. Žuta sakė, kad koncernas "Fortum" elektrinės statybą finansuoja savo lėšomis.

Pasak "Fortum", planuojama, kad pirmieji biokuro ir komunalines atliekas deginančio katilo įrengimai statybos aikštelę pasieks jau gegužės-birželio mėnesiais.

Naujojoje elektrinėje bus deginamos buitinės ir pramoninės atliekos bei biokuras, jos pajėgumai bus apie 50 megavatų (MW) šilumos ir 20 MW elektros energijos. Šiluma bus parduodama "Klaipėdos energijai".

Elektrinės gaminama šiluma pakeis šiuo metu "Klaipėdos energijos" šiluminėse elektrinėse iš gamtinių dujų gaminamą šilumą. Kogeneracinė elektrinė leis pastebimai padidins energijos gamybos efektyvumą bei sumažins taršą regione.

"Fortum" teigimu, naujoji elektrinė taps pirmąja atliekomis kūrenama jėgaine Baltijos šalyse ir reikšmingai prisidės prie atliekų tvarkymo Klaipėdos apskrityje.

Naująją elektrinę statys bendrovė "Fortum Klaipėda", kurios 90 proc. akcijų valdo "Fortum Heat Lietuva", o 10 proc. - "Klaipėdos energija".

Planuojama, kad visu pajėgumu jėgainė pradės dirbti 2013 metų pirmą ketvirtį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder